Феновете на модата вече нямат търпение да отидат на плажа с най-новата модна находка това лято - "трикини".

Ако се чудите какво е това, става въпрос за бански, които се предлагат в комплект с подходяща маска за лице, в същия десен.

Създател на новия фешън тренд е италианската дизайнерка Тициана Скарамуцо, собственичка на марката Elexa Beachware, базирана в Сенигалия. Тя е започнала да произвежда комбинираните бикини / маски за забавление по време на пандемията.

За нейно учудване комплектът, наречен „трикини“, сега е се радва на голям интерес от дамите, след като Тициана публикува снимки на дъщеря си, носеща ансамбъла, в социалните медии.

Освен това, модният тренд си прокраднал път в перфектния момент за Италия, която започна облекчаването на ограниченията през миналата седмица.

Въпреки това, пазете се от слънцето, тъй като този бански костюм има един голям недостатък, за тези, които не обичат да стоят под чадъра - оставя по лицето бели зони там, където не е хванало загар заради носенето на предпазната маска. 

В обръщение към италианския вестник Centropagina Тициана обяснила, че е била принудена да спре производството на банските си, след като се наложило доставчиците й да прекратят търговията си заради ситуацията.

Така тя спряла с производството на бански костюми в пиковия сезон и се захванала да шие маски за повдигане на духа, като изобщо не очаквала да бъде залята с поръчки.