Това ще бъдат предпочитаните визии и промените, които бихте могли да направите в рутината си, ако желаете да бъдете в крак с грим гурутата. Някои от предложенията са на мода не от скоро, но гримьорите са сигурни, че ще са приложима тенденция и през есента.

Очна линия под окото

Очната линия на горния клепач ще остане завинаги класика, но тази есен има обрат. Вместо да нанасяте очната линия на горния клепач, нанесете под окото, опушете леко и изтеглете нагоре, като по този начин придавате ефекта „котешко око”.

„Сапунени вежди”

Сапунените вежди ще бъдат друг хит, който се прилага в грим средите още от тази пролет, но нашумява все повече. За целта ви е нужен сапун или вакса за вежди, с която да издърпате косъмчетата нагоре, като по този начин веждите ви изглеждат по-дебели и дефинирани.

Керемиден грим

Така нареченият керемиден грим или по-познат като цвят праскова, е цветът, който ще преобладава на лицата ни този сезон. Цвета може да се използва за очи, бузи и устни, като тотално ще бъдете в крак с тренда и есенните цветове.

Пастелни цветове

Пастелен цвят на очите за акцент и телесен гланц е едно от попаденията. Може да се съобразите с цвета на тоалета ви и да съчетаете сенките с него, а ако предпочитате по-неутрални тонове, то една цветна чанта за акцент ще е достатъчна, за да да съчетаете със същия цвят сенки.

Акцент в началото на окото

Друг нашумял вариант е сенките да бъдат поставени само в началото на окото. Лесно, бързо и ефектно!

Лунички

Ако притежавате лунички сте късметлийки! В днешно време стотици момичета се рисуват с моливи, сенки и използват други методи, за да постигнат ефекта на естествените лунички и да бъдат в крак с модата. Ако вие нямате лунички, можете да се сдобиете с такива с помощта на гримове.

Цветна очна линия

Заменете черната очна линия с цветна и определено ще впечатлите с визия.

Разрошени вежди

Вече не е на мода перфектно изписаната вежда, а именно естествената и разрошена такава ще бъде предпочитана тази есен. Ако имате плътни вежди ще ви е нужен само гребен, чрез който да разрошите веждите и фиксатор, с който да ги фиксирате, за да изглеждат така през целия ден.

Червено червило

Ако нямате време за много игра с четката върху очите, то да заложите само на червено червило е много добра идея. Телесни сенки и червено червило са класика и ще се наложат и този сезон.

Руж - Blush”

Розовите или коралови бузки придават „по-живо” излъчване, според гримьорите. Много известни личности добавиха това в грим рутината си.