Tенденциите в красотата се променят и разпространяват с пълна скорост. Новите тенденции не изостават по отношение на прическите и боядисването на косата. Цялата 2020 г. бе белязана от прически боб във всякакви форми и дължини и връщане към тенденциите от някои други времена.

Прически от 60-те 70-те и 80-те, след това по-спокойни варианти, които не отнемат твърде много време за оформяне и боядисване на косата, подобни на тези от края на деветдесетте и началото на 2000-те - са само някои от тенденциите, настъпили през 2020 г.

Наскоро в социалните мрежи се появи поредната възродена тенденция на боядисване на косата. А именно, става въпрос за оцветяване на долната част на косата, което ще бъде подчертано при асиметрични прически или при повдигане на косата. Тази тенденция е идеална за всички, които не искат редовно оцветяване и поддържане на боядисана коса. Ако винаги сте искали бяло руса коса или някакъв необичаен цвят, но боядисването на цялата ви коса не е опция за вас, ще ви хареса тази тенденция.

Ето няколко примера за тази нова - стара тенденция.