От няколко сезона е обявен краят на тесните дънки, които бяха на модната сцена от години, а сред първите, които ги облякоха, бе модната икона Кейт Мос.

Легендарният британски модел ги носеше по свой готически начин, в комбинация с балеринки, които почти се превърнаха в неизбежна модна униформа по улиците на града по целия свят.

Въпреки това, в момента тесните дънки вече остават в миналото и е ред на широките и по точно моделите "Boyfriend" и "Mom fit".

Tе са често носени от младият модел Кая Гербер, наследница на супермодела Синди Крауфорд, която от майка си е наследила не само красотата, но и фантастичното чувство за стил.

Сладката брюнетка често включва в своите комбинации този тип широки дънки, които са нейна запазена марка, но може да е видим и с такива, тип чарлстон - модел, който удължава фигурата и я прави да изглежда по-висока.

От известно време виждаме такива модели на известни дами, като Кендъл Дженър, сестрите Хадид и Хейли Болдуин и вярваме, че ще видим удобни, по-широки модели дънки през следващите месеци.

Ако не сте сигурни как да носите тези ретро дънки, вдъхновени от модата през 60-те и 70-те години, те изглеждат чудесно в комбинация с токчета, обемни кецове, ботуши ...