Блясък в косите, звезди в очите! Абитуриентските балове наближават и е редно да се погрижим за перфектния си външен вид, който със сигуност ще повлияе и за доброто настроение. Часовете при топ стилистите в града от месеци са запълнени, а тенденциите в косите за тазгодишните балове идват с големи дози колорит и изящество.

При балните прически модните тенденции са толкова важни, колкото и при абитуриентските рокли. Всяко момиче трябва да избере прическата си според индивидуалния си стил, фигура, предпочитания.  Всичко във външния вид трябва да е съобразено с цялостната визия за бала -  роклята, обувките, бижутата, маникюра и естествено, прическата.

За тайните на красивата прическа и най-новите модни тенденции, ние се срещнахме с Емилия Балталиева. Талантливата пловдивчанка, на която се доверяват голяма част от дамите под тепетата е била част от много семинари, обучения и конкурси, от които си е тръгвала с призови места.

Работила е и извън пределите на България, в САЩ, което е било голям трамплин за нейното професионално израстване. Още през тийнейджърските си години тя има огромното желание да се занимава с нещо, свързано с модата и красотата, но мечтата й се осъществява през 2005 година, когато решава твърдо да се занимава с това и изкарва първия си фризьорски курс.

През 2006 година отваря първия си салон, с което мечтата й се реализира и така започва професионалното си развитие.

През 2011 година започва и преподавателската си дейност, на първа, втора и трета степенна квалификация фризьорство.

През 2017 година е лектор на семинари на дизайнерски и официални прически. Същата година факт става и дългогодишният й проект - отварянето на салона за красота "Golden Hands", където работи в момента. Там тя залага на американските продукти Lanza от портфолиото на козметична компания Christian of Roma.

 

„Фризьорството е начин на живот, философия и изкуство. То изисква много всеотдайност, креативност и талант. Но винаги се тръгва от основата, след това се обучаваш и надграждаш. Затова и аз не съм спирала да се развивам професионално!  Имах прекрасната възможност да пътувам ежегодно до САЩ, където имах уникалния шанс да се уча от най - добрите стилисти и коафьори в салоните на Ню Йорк” – споделя Емилия Балталиева.

„В моя начин на работа винаги държа да има индивидуалност и затова моят почерк е разпознаваем. Винаги съм се стремяла да бъда с една идея по-различна,и това не остава незабелязано. Гордея се с това, което правя! Това е моят правилен избор в живота. Живея така, че когато се обърна, да мога да видя собствената си следа, а не пътеката, по която са минали останалите!” – допълва още тя.

И ако все още не сте решили как да направите косата си за големия ден, вижте какво разкри пред Trafficnews.bg Емилия Балталиева:

- След по-малко от месец предстоят абитуриентските балове! Запълнени ли са вече всичките ви часове и откога започнаха записванията?

- Записванията за баловете започнаха още от миналата година. Имам записали се абитуриентки от всички краища на България.

- Кои ще бъдат най-актуалните прически за балове 2018 ?

- Моите прически са дизайнерски. Красотата е в индивидуалното, не в общоприетото.

- Какво бихте посъветвали бъдещите абитуриентки?

- Бих ги посъветвала да бъдат различни и да не следват клишета.

- Какви ще са най-актуалните цветове и техники през този сезон?

-  Тази година основен акцент ще е използването на повече от 2 оттенъка. Актуални са както пастелните, така и много ярки дължини. Акцент ще има и върху така наречените космически цветове. Графитени, пепеливо сиви, сини, които преливат от тъмен, естествен корен. Модерни ще бъдат и приглушените цветове. Нюансите, които са между русо и кафяво са другата част от тенденциите тази година.

- Трябва ли прическата да бъде съобразена с роклята и грима?

- Прическата е допълнение към цялостната визия, и всичко комплексно трябва да бъде премерено и съобразено.

- Случвало ли ви се е да разубедите някое момиче за прическата, която е избрала, ако не отива на лицето и цялостната и визия? Доверяват ли ви се напълно вашите клиенти?

-  Да, случвало се е, затова предварителната консултация с професионалист е много важна.

- Как се отнасяте към аксесоарите за коса и актуални ли са те за сезона?

- Според мен, аксесоарите за коса придават завършен вид на прическата. За определени мои прически се изработват специални дизайнерски бижута- бутикови бижута "Briny.

- Какво мислите за екстеншъните за коса? 

- Винаги съм 'за', когато има нужда.

- Какви продукти бихте препоръчали за наближаващите  горещи дни?

- Продуктите за коса трябва да бъдат съобразени със съответния сезон. С наближаващите горещини трябва да се използват хидратиращи продукти за коса и такива с протекция.

- Лятото наближава с пълна пара! Какъв ще бъде акцентът в косите през новия сезон ?

- Горещо лято - това е отлично време за мокър стайлинг на косата.За да придадат на лицето определен стил, е достатъчно да се нанесе върху косата спрей или гел с мокър ефект.  И това лято плитките остават в топ тенденциите. Актуални ще бъдат и така познатите ни небрежно високо вързани кокчета.