Новата година вече е тук, а с нея идват и някои нови, интересни и смели тенденции в козметичния свят. Ето на какво да заложите през 2020 г.

1. Цветна спирала

Този тренд се появи още през лятото на 2019 г. и остава хит през цялата нова година. Спиралата за очи в синьо, розово, жълто, оранжево, зелено, лилаво е нестандартно предложение, но пък създава наистина магнетичен поглед и ви прави да изглеждате дръзки и уверени. Тя е подходяща за купони, разходки, официални събития, пазаруване в мола и т.н. Черното е вечна класика за спирала, но е време да заложите на нещо ново! 

2. Розово червило

Червените устни са неустоими, а през последните години имаше много успешни експерименти и с други цветове – черно, синьо, оранжево червило. През 2020 г. заложете не на смелото и страстно червено за устните, а на бонбоненото, нежно и игриво розово. С него ще сте като Барби или принцеса от приказките и ще имате свеж, лъчезарен вид. Най-модерно ще е наситенорозовото, отиващо към цикламено. Използвайте повече матови червила. Моделът Кандис Суонепул редовно се появява с такъв тип червило, пише Teenproblem.net.

3. Повдигната очна линия

Това е много смело и дръзко предложение, но ще ви отива и ще направите истинско впечатление, ако заложите на него. Не нанасяйте очна линия само на горния клепач, директно над миглите. Очертайте подобна линия и в края на клепача – малко под веждите и определено ще предизвикате фурор. Актрисата Шей Мичъл показа, че това е прекрасна идея – тя използва очна линия в електриковозелено за целта.

4. Различни сенки за очи

2020 г. също ще е година на експериментите! Голям хит за пролетта и лятото ще е да нанесете различни цветове сенки за очи на двата клепача. Например - единият може да е в оранжево или червено, а другият в синьо или зелено. Ако се страхувате да експериментирате, но искате да сте в крак с модата - сложете на единия клепач бебешко синьо, а на другия - виолетово. Тези цветове са подобни и отново ще направите впечатление, но няма да сте толкова провокативни.

5. Розов руж

Розовото явно ще е много актуално през новата година. Освен, че може да заложите на розова спирала, розов гланц и очна линия в този нюанс, хубаво е да се погрижите и за цвета на бузите. С розов руж бузите ще изглеждат като ябълки и така вие ще сте по-жизнерадостни, лъчезарни и привлекателни, твърдят специалисти.