Забравете бежовите нокти и класическия френски маникюр, защото тенденцията през този сезон е симбиоза от текстури, които ще искате да опитате.

Френският маникюр се предлага в различни варианти, но присъства всеки сезон. Класиката - тази, при която върхът на нокътя е боядисан с бяла линия, е получила много нови вариации през последните няколко сезона. И така, при някои бялата линия се отразяваше в долната част на нокътя, при някои вместо в бял, върхът на нокътя е боядисан във всички цветове на дъгата.

Но това, което привлече вниманието на експертите от есенния сезон 2021 г., беше маникюрът на Prabal Gurun от Джина Едуардс.

Това е нова версия на френски маникюр, предназначена за дами с бадемови нокти. Едуардс обяснява, че бадемовата форма е най-подходяща за този тип френски маникюр, защото визуално удължава ноктите и пръстите.

Красотата на този маникюр е в комбинацията от текстури. По този начин, докато върхът на нокътя е боядисан с лак с гланцово покритие, центърът е боядисан с лак, който има матово покритие. А цветовете? Тъмно червено и черно. Разбира се, защо да чакаме до есента, за да го опитаме, когато може да бъде направен в някой по-щастлив, ярък нюанс като горещо червено или розово.

Що се отнася до формата на нокътя, Едуардс обяснява, че бадемовата форма е най-подходяща за този тип френски маникюр, защото визуално удължава ноктите и пръстите.

Този тип маникюр се появи през 2013 г. от Saint Laurent и е вдъхновен от класическия костюм на къщата.