Косата и гримът са запазената марка на всяка дама. Именно затова е важно да бъдем с хубава прическа и да сме в крак с тенденциите.

Редица международни фризьори направиха списък с най-актуалните прически, които ще бъдат на мода през 2023 година. Те анализираха външния вид на моделите, които участваха в шоутата в рамките на седмицата на модата в Ню Йорк.

Оказа се, че модерни ще станат косите, боядисани в пастелни нюанси, както и корените, боядисани в ярки цветове, и прическите с ефект на т. нар. „мокра коса“. Актуални ще бъдат и разпуснатите коси с небрежен вид. Освен това, коафьорите препоръчват да не пренебрегваме прическите тип кефал и обемните коси в стила на 80-те години.

Тенденциите при грима през 2023 година също ни връщат назад във времето.

Модата при ружа за следващата година ни пренася в 70-те, защото се завръща т.нар. “blush draping”. Той представлява поставяне на продукта от скулите до слепоочията в С-образна форма за създаването на лифтинг ефект на лицето.

Както при косите, така и в грима на мода ще бъде мокрият ефект. Завръщат се и неоновите нюанси, по-често използвани в зоната на очите, под формата на очна линия. На мода ще бъдат пастелните цветове, а своето завръщане ще направят и диско веждите. Трендът за устните ще бъдат цветовете в кафеникавата гама, както и олиото за устни.