Нова година – нов маникюр! Ако през изминалите 12 месеца не сте се грижили достатъчно за подхранването на вашите нокти, не сте си купували нови лакове или пък въобще не сте се лакирали, време е да промените това.

Не е нужно да давате луди пари за маникюрист. Стига да познавате най-новите тенденции и да сте по-сръчни, може успешно да си направите страхотни нокти с декорации като на звездите.

Огледайте се наоколо – навсякъде има дрехи с перлички и кристални елементи. Те присъстват по аксесоарите за красота, ще пасват и върху едни добре лакирани нокти в бежово или матовочервено, пише Tialoto.bg.

Не се притеснявайте, прекалено натруфените маникюри с гел лак и множество декорации вече отдавна са забравени. Достатъчно е да си сложите безцветен лак и няколко геометрични фигури или нежни лунички, за да имате нокти според най-новите тенденции.

Как ще се лакираме през 2020 година?

Разнообразието във формата на ноктите ще продължи и през новата година, като най-търсени ще са „бадемовите“ – с по-заострени върхове. Някои познати техники при лакирането ще се използват на воля и през 2020-а.

Вдъхновение от 90-те

Много от нас са израснали през тези години. Тогава по голяма част от дрехите имаше безброй шарени елементи на определен фон (най-често черен или безцветен лак) – геометрични фигури, точки, вълни. Е, време е да се завърнат – в маникюра през 2020-а. Разглеждайки онлайн магазините, ще попаднете на разнообразие от шаблони, с които може да си направите маникюр, вдъхновен от онова време. Те представляват лепенки, които се поставят върху нокътя. Разграфени са по различен начин, така че в отделните „кутийки“ може да сложите различни нюанси.

Натурални нокти

Маникюристът Джина Едуардс прогнозира пред Allure, че през 2020-а нюд тоновете може да са излишни, защото жените може просто да си залепват различни елементи направо върху нелакираните нокти. Например точки с цветовете на дъгата, лога, перлички, дребни бижута, звездички и други.

Докато през 2019-а целта бе част от нокътната плочка да остане празна, сега тя въобще няма да бъде покрита с лак. Или по-просто казано, маникюрът в стил негативно пространство ще се промени малко, но ще се запази основната му цел – по-естественото излъчване. 

Галактически блясък

В края на 2019 г. магнитните лакове възвърнаха славата си. Поставени върху нокътя, те сякаш изглеждат като малки галактики. Според маникюристи, преливащите брокатени лакове или така наречените холограми, ще продължат да се търсят.

Дизайни, вдъхновени от животински принтове

През есента маникюрът, наподобяващ корубата на костенурка, бе предпочитан от дамите, харесващи животински принтове. Няколко месеца по-късно този вид ефекти все още ще са актуални. Очаква се шарките по ноктите, наподобяващи змийска кожа, да са една от най-новите тенденции в маникюра за 2020 г.

Нокти във формата на ковчег

Освен оформянето на ноктите като бадем, пиленето до постигане на форма „ковчег“ също ще се търси от много жени, смята Джина Едуардс. По думите ѝ, на тях отиват както по-тъмни нюанси, дори матови, така и по-нежни като бежово, светлосиньо и розово. Ноктите във формата на ковчег, които Кайли и Кендъл Дженър обожават, изглеждат страхотно само дори с лак, без никакви допълнителни декорации по тях. Единственият им недостатък е, че са по-дълги и много лесно могат да се счупят, ако мием чинии и вършим други домакински задължения. Ако си спомняте, миналата година двете риалити звезди бяха критикувани за прекалено дългите и остри нокти, с които могат да наранят нежната кожа на децата си.