Решенията против стареене като ботокс са скъпи, а поставянето му може да има странични ефекти. В индустрия, където евтините продукти за красота, пълни с химикали, са стандартни, естествената грижа за кожата е безопасна и чиста алтернатива.

Ето няколко растения, които да добавите към ежедневната си рутинна грижа за кожата.

Тамян

Това мощно растение помага за защита на кожните клетки и често се използва за намаляване на появата на големи пори и предотвратяване на стареенето. Също така стяга кожата. Можете да използвате масло от тамян навсякъде по кожата, особено в области, които остаряват по-бързо, като шията и около очите.

Сандалово дърво

Сандаловото дърво е мощен антиоксидант. Помага за свеждане до минимум на появата на бръчки и фини линии.

Босилек

Босилекът е супер храна и една от най-мощните билки против стареене. Яденето на босилек помага за борба с видимите признаци на стареене и приложението е полезно за задържане на влагата на кожата, намаляване на зачервяването и поддържане на повърхността гладка.

Куркума

Куркумата се счита за магическа билка и се използва широко в Аюрведа за целите на красотата и здравето. Куркумата успокоява възпалението и предпазва кожата от слънцето.

Роза и шипка

И двете растения са известни със своите свойства против стареене. Розовото масло е чудесно за хидратация и регенерация, а също така е добро за всички типове кожа. Антиоксидантните продукти против стареене обикновено съдържат шипки.