Корейските жени са познати по цял свят с перфектния, безупречен и порцеланов вид на кожата им. Тяхната рутина е свързана изцяло с подобряване на здравето на кожата чрез хидратацията и нейното поддържане, както и прилагане на основните продукти по правилния начин.

Не е задължително да следвате всичките стъпки всеки ден, може да пропускате някои от тях. Ето кои са те:

1. Сутрин мият лицето си само с вода

Сутрин мийте лицето си с вода, без да използвате никакъв почистващ препарат. Водата не само кара кожата ви да се чувства освежена, но също така премахва замърсяванията от лицето ви, които може да са се натрупали по кожата през нощта.

2. Нанасят почивтващ тоник

След като измият лицето си с вода, нанесят тоник върху памучен тампон и го нанасят с леко потупване по цялото си лице. Тоникът помага да се балансира нивото на pH на кожата и осигурява правилното усвояване на следващите продукти за грижа за кожата.

3. Нанасят серум за лице

Серумът хидратира и подхранва кожата и подхранва кожните клетки. Освен това подготвя кожата за следващите стъпки.

4. Нанасят ампула

Ампулите съдържат по-висока концентрация на активни съставки. Те обикновено се предлагат в стъклена бутилка с капкомер.

5. Използват околоочен крем

Зоната около очите е много чувствителна и обичайният крем за лице и серум не е подходящ. Корейките използват околоочен крем, за да поддържате зоната хидратирана и защитена през целия ден.

6. Нанасят овлажнител

След като нанесат околоочен крем, нанасят един слой овлажняващ крем върху лицето си. Овлажнителят поддържа кожата хидратирана, подхранена и сияйна през целия ден. Ако имате мазна кожа, използвайте овлажнител на водна основа, а ако имате суха кожа, използвайте овлажнител на кремообразна основа.

7. Нанасят слънцезащитен крем

Защитата на кожата от ултравиолетовите лъчи е задължителна. След като изпълнят всички тези стъпки, корейките завършват всичко със слънцезащитен крем. Това предотвратява тъмни петна, тен, слънчево изгаряне, фини линии и бръчки. Използвайте продукт с поне SPF 30.