Стилисти на козметична компания Christian of Roma бяха сред хората, които застанаха за поредна година зад президентската инициатива “Подкрепи една мечта”.

Екип от 30 фризьори и гримьори, осигуриха подготовката на абитуриенти от социални домове с грим и прическа.

В рамките на „Подкрепи една мечта“ младежите получават информация и напътствия за своята бъдеща професионална реализация или обучение във висше училище или професионален колеж.

“Благодарим на всички фризьори и гримьори, отворили сърцата си за този благороден проект.”, заяви собственикът на Christian of Roma Елена Кристиано.

Партньори на Администрацията на Президента в дейностите по инициативата са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Министерство на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето и Министерството на младежта и спорта.

За пореден път благотворително водещ на събитието бе актьорът Павел Иванов. Изпълнителите и артистите, които участваха, са Миро, Поли Генова, Орлин Павлов, Мариана Попова, Нели Петкова, Прея, Дивна, Део и Играта, Теди Кацарова, „Дийп Зоун Проджект”, вокално трио „ЛаТиДа“, група „СкандаУ“, трио „Вива“, Печенката, група RDMK, танцов ансамбъл „Пламъче“, Руслан Мъйнов, Петьо Петков–Шайбата и Васил Драганов.

В рамките на дарителската кампания в полза на „Подкрепи една мечта“ до този момент са набрани средства в размер на 71 900 лева. Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента.

Мечтата е в основата на всеки успех и дава увереност да вървим напред. А истинските мечти се познават по това, че искат да сте смели и силни, да знаете повече и да можете повече. Така държавният глава Румен Радев приветства близо 100 зрелостници от випуск 2022 в балната им вечер, организирана днес в рамките президентската инициатива „Подкрепи една мечта“. В Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът и съпругата му Десислава Радева са домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. На тържеството присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.

В приветствието си държавният глава призова младежите, ако срещнат препятствия по пътя си, да не се отказват, а да ги превърнат в трамплин за успех. „Ако няма за какво да мечтаете и престанете да се борите, би било по-страшно от това да се откажете от мечтите си“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че на младежите им предстои избор дали да продължат да учат или да започнат работа.