Илияна Йотова удостои Стилист Капанов с почетния плакет на вицепрезидента. Отличието му бе връчено в знак на признание за изключителния принос в изкуството на красотата, за създаването на школата „Капанов“ и обучението на хиляди професионалисти, за издигане престижа на България и по повод предстоящия 80-годишен юбилей. Церемонията се състоя в Гербовата зала на Президентската институция. Самата Йотова пък стана патрон на 24-ото издание на Международния фестивал на прическата и красотата, организиран от Стилист Капанов.

„Искам да изкажа своето уважение към професията ви. Това не е просто професия, а изкуство, което съчетава в себе си много красота, изящество, фантазия. Много познания и много труд. Колкото и да напредват технологиите, в различни продукти, в различни уреди, най-важното си остава човешката ръка”, обърна се към всички участници във фестивала Илияна Йотова.

„Вие, уважаеми дами и господа, притежавате нещо много важно – възможността да правите хората щастливи. Най-важното качество е умението ви да слушате, не просто да направите „стайлинг”, а да накарате човек да се почувства спокоен и значим. Да излиза от вашите салони със самочувствие и увереност. В нашия динамичен и тревожен век, това е от особено значение. Днес вие сте законодателите на модните тенденции, вие създавате славата на дизайнерите и звездите на световната сцена”, допълни вицепрезидентът.

Относно Стилист Капанов пък Йотова подчерта, че това е човек, посветил целия си живот на професията и на красотата.

„Ние, българите, с уважение и любов го наричаме Стилист Капанов. Започнал като чирак във фризьорски салон, преминал през най-трудните и авторитетни конкурси, той разпростря славата на България из целия свят. Вълшебни, златни ръце, това са само част от думите, които го характеризират. Но г-н Капанов не стига до тук. Създател на списания, на нови конкурси и фестивали, той направи нещо най-важно: създаде цяла школа, създаде марка за качество. От неговото училище тръгват над 2500 ученика, разпръснати по целия свят. И където и да отидат са добре дошли, защото училището вече е голяма стъпка нагоре в кариерата. Това не е принос само към професията, това е голяма обществена роля. Затова г-н Капанов, приемете цялото ми уважение и възхищение. От хора като вас има нужда България и светът. Вие създавате красота и разбиране между хората, рисувате мечти и отваряте път на талантите”, заяви Йотова при връчването на почетния знак на вицепрезидента.

Отличеният стилист беше поздравен първо от собственика на козметична компания Christian of Roma Елена Кристиано, която присъства на церемонията в Президентството.