В следващите редове са представени стратегии за красота за сутрин и вечер, които ще забавят появата на бръчки за известно време, където кожата е най-тънка. Разбира се, това е зоната около очите!

Сутрешна рутина:

- Измийте с чиста вода и нанесете околоочен крем с потупване на пръста. Използвайте малкия си пръст, защото е най-слабият в ръката и няма да натоварите много нежната кожа.

- Посоката, в която нанасяте крема, е изключително важна, тъй като вие не искате да бъдете съюзник на бръчките, а техен опонент. Именно затова, разтривайте крема в обратна посока от създаването им. Нанесете продукта около окото, след което го разнесете с най-нежните движения по следния път: започнете от слепоочията, долния клепач, към слъзния канал, над горния клепач и завършете отново върху слепоочията.

Грим:

- Коректорът за очи е най-добрият съюзник срещу уморения вид, но се опитайте да го направите подхранващ продукт, тъй като прекарва повече от осем часа на лицето ви. Не нанасяйте кремове или коректори около окото.

- Все пак, ако не можете без коректор, най-добре би било да изберете лек и течен. Не се притеснявайте дали те ще успеят да прикрият тъмните кръгове - ще бъдат, но ако изберете правилния нюанс. Трябва да е оранжево.

Вечерна рутина:

Когато премахвате грима, изберете възможно най-мекия продукт. В идеалния случай това трябва да е масло или двукомпонентен препарат за почистване на грим, който просто ще се плъзга по кожата около окото.

- Накиснете памучен тампон в препарат и го задръжте леко върху клепачите. По този начин продуктът ще разтопи грима и няма да има нужда от триене.

- След премахване на грима, почистете зоната около окото още веднъж, но този път с мицеларна вода, която внимателно ще премахне всички остатъци от грима, както и предишния препарат за премахване.

- Нанесете отново крема по същата процедура, както под №. 2