Независимото изкуство за нокти е наистина популярно, а маникюрът с терацо заема едно от централните места на картата с идеи в Instagram. Това е идеалният начин да експериментирате с нюанси!

Този тип маникюр е цветен, интересен и най-хубавото е, че можете да го създадете сами у дома. Всичко, от което се нуждаете за това начинание, са няколко лака за нокти в любимия ви цвят, както и тънка четка за създаване на детайли, което всъщност е смисълът на терацо маникюра.

Как да създадем терацо маникюр?

Като начало е най-важно внимателно да нанесете основата. Подредеността и прецизността просто се приемат за даденост, защото терацо маникюрът не покрива напълно основата. След това можете да продължите да създавате модел по ваш избор. По-малките мозаечни парчета и по-големите, както и по-впечатляващите форми също са в играта. Важно е обаче да изберете сходни форми и размери за всеки цвят.

Започнете с един цвят и нарисувайте желаните фигури. Когато изсъхне, преминете към други. След като изсъхнат, преминете към „играта“ с третия нюанс и нови форми. Накрая покрийте ноктите с топ лак, за да коригирате цветовете. 

Ето и някои от любимите ни предложения: