Много експерти по красота изтъкват, че не трябва често да обработваме косата си маши и преси, защото те я унищожават. Но какво да кажем за прическите, които не изискват излагане на топлина? Въпреки че са красиви и практични, тези три прически не са най-добрият избор, ако искате да имате добре поддържана коса.

Конска опашка

Една от любимите прически през топлите дни е отговорна за накъсването на краищата на косата и ако всеки ден носите косата си на опашка, това неизбежно ще започне да й се отразява. Освен това, ако искате поне частично да намалите щетите, от време на време използвайте силиконов ластик, за да си правите пак тази прическа, вместо класическия ластик за коса.

Плитки

Затягайки плътно косата, за да поддържате плитките на място, нанасяте много щети на косъма. А именно, плитките дърпат косата от корена и носенето на тази прическа твърде често води до цъфтеж и накъсани краища.

Разхлабените плитки обаче, освен, че сега са на мода, не са и чак толкова вредни.

На кок

Въпреки че това вероятно е прическата, която носите най-често, тъй като е проста и елегантна, този тип прическа ще доведе до прекомерен косопад, а причината за това е прекалено силното стягане. Също така, спането с кок на главата има пагубно влияние върху здравето на косата ви, затова винаги пускайте косата си, когато спите и оставете скалпа и косъма да почиват.