Няма жена, която да не е пренебрегвала измиването на косата си поне веднъж. Може би не сте имали време, не сте имали условията или просто ви е примързяло. 

В тези ситуации обикновено посягаме към сухи шампоани, но те не винаги са най-доброто решение. От друга страна, твърде честото миене на косата е вредно за нея.

Сигурно познавате и поне едно момиче, което мие косата си веднъж или два пъти седмично, а винаги изглежда чиста и подредена.

Сега и вие можете да постигнете това с няколко прости съвета.

Понеделник: Измиване

Можете да отидете на фризьор или да измиете косата си сами. Най-важното е да използвате малко шампоан и няколко капки продукт за грижа за косата.

Колкото повече продукти нанасяте върху косата, толкова по-лесно ще се омазни тя.

Вторник: Освежаване със сух шампоан

Един ден след измиване косата ви все още ще изглежда свежа и чиста. На втория ден можете да освежите косата си с малко сух шампоан.

Нанесете директно върху скалпа, след това преместете пластира от другата страна. По този начин косата ви веднага ще придобие обем.

Сряда: Хлабава плитка

Сега е моментът да премахнете косата от лицето си. Плитката е чудесно решение за немита коса, защото стои добре, дори когато е разхвърляна.

Важно е да не докосвате косата си през деня, тъй като тя ще загуби обем и ще стимулира мастната секреция. Оставете плитката за една нощ.

Четвъртък: Малък кок

Сега косата започва да изглежда мръсна, но плитката от предния ден ще ви спаси. Пуснете косата си и прокарайте пръсти през нея.

Вълнообразната коса ще бъде идеална за малък кок на върха на главата. Отделете горната част на косата и го направете за 2 минути.

Петък: Опашка

Четири дни след измиване косата ви е идеална за опашка. Срешете косата си и я задръжте в стегната опашка. С вакса за коса пригладете стърчащите косми.

Събота: Шал

За почивните дни никой няма да ви обвинява, ако съберете косата си в шал. Шаловете изглеждат наистина добре, удобни са и ще ви помогнат да издържите до последния ден.

Днес може да се нуждаете и от добър парфюм за коса.

Неделя: Измиване

Днес можете да измиете косата си с разреден ябълков оцет и след това с шампоан. Не забравяйте и продуктите за грижа за косата.