Празничната трапеза вече е подредена, а достъпът до фитнесите - забранен. Това обаче не означава, че не можем да се погрижим за себе си в домашни условия. Необходими са ни единствено тежести и малко пространство.

Има много упражнения, с които можете да изваяте дупето, гърдите, краката си, а защо не и гърдите. Упражненията за гърди си приличат доста, но има такива, които ще ви помогнат да постигнете добри резултати доста по-бързо от други. Не, те няма да ни помогнат да запълним чашка С, ако досега сме носили А, но, ако сме упорити и постоянни, ще постигнем много добри резултати. Важно е и да се има предвид, че не няма как да изваяме една мускулна група, неглежирайки друга. Тренировките трябва да натоварват цялото тяло. 

Ето и ТОП 5 на упражненията за перфектни гърди, според Космополитан:

Упражнение №1: Тялото е изправено а краката - леко разкрачени. Хванете дъмбелите с длани, насочени напред. Дръжте лактите леко сгънати. Разтворете ръцете си встрани, а след това ги вдигнете над главата си. След това ги пуснете обратно. Това се брои за едно повторение. 

Упражнение №2: Застанете в поза за лицева опора. Изправете лактите си. Подпрете тежестта на задната част на тялото върху пръстите на краката. Тялото трябва да бъде бъде изправено от главата до пръстите на краката, както при изпълнение на планк. 

Вдигнете едновременно дясната си ръка и левия си крак и ги преместете стъпка вдясно. След това повторете с лявата ръка и десния си крак. Направете по две стъпки във всяка посока, за да изпълните едно повторение. 

 

Упражнение №3: То е известно с името "бътерфлай" или просто "флай". Хванете по един дъмбел във всяка ръка. Легнете на пода или пък подпрете долната част на гърба си върху фитнес топка. Наведете се назад. Сгънете колената, ходилата трябва да опират плътно пода. 

Лактите трябва да са леко сгънати. Разтворете ръцете си и ги пуснете встрани. Дланите трябва да сочат нагоре. След това вдигнете тежестите обратно към гъдите си и съберете ръцете си. 

Упражнение №4: Седнете на стол и поставете дланите си на ръба. Започнете да изпълнявате кофички. Упражнението е комплексно и допринася за по-голяма сила, мускулна маса и координация. Важно е да съобразите, че плешките(лопатките) трябва да са изправени, лактите - изпънати, но не прекалено. Трябва да се придържате към стегната позиция. Лактите трябва да са прибрани до тялото и да сочат назад при спускане надолу. 

Сгънете лактите си на 90 градуса, доближавайки задните части до пода. Върнете се в изходна позиция, натискайки дланите надолу. 

Упражнение №5: Застанете в планк, с дланите - на нивото на раменете. Вдигнете дясната ръка пред себе си, на нивото на тялото. Върнете я в изходна позиция и вдигнете лявата, за да завърште едно повторение. 

Бонус: Невъзможно е да се правят гърди без лицеви опори. Те наистина натоварват горната част от тялото, включително коремната област. Най-добрият начин да правите лицеви опори е да си поставите някаква цел- 20, 30, 50, без значение колко пъти спирате за почивка. Ако ви е трудно, можете да опрете колената си в земята.