Разнообразието на Берлин е стара новина. Той се простира от кулинарната сцена до модния свят. Берлинчани се задълбочават да се изразяват външно, като използват стила си като проява на това кои са. Модата е нещо, което се променя с времето, което има смисъл, когато се променяме с времето. Има онези, които не скачат на всяка прищявка и вместо това избират изцяло приспособения си външен вид, създавайки вечна естетика. Гюнтер и Брита Крабенбефт са живо доказателство.

„В напреднала възраст животът просто започва“ е тяхно мото и въпреки сребърната си възраст, Брита и Гюнтер водят активен начин на живот, участват в светски събития и излизат по нощни клубове. Където и да отидат, двойката се откроява от тълпата с тоалетите си.

Двойката публикува модни снимки (и някои селфита), за да задоволят нарастващата си база от фенове във Facebook и Instagram. Те буквално се превърнаха в интернет звезди. Освен това те обичат клубовете, а докато повечето хора се наслаждават на спокоен неделен следобед, Гюнтер и жена му предпочитат танците.

Гюнтер е станал донякъде талисман за партийната сцена в Берлин. Той е на тази земя от 70 години, като е прекарал 46 от тях в Берлин и по-конкретно 30 години в Кройцберг. Той отглежда еднолично дъщеря си и работи като готвач близо 50 години.

Сега в дълбоката си възраст той се радва на пенсия с двамата си внуци. Обича да пие кафе с приятели, непринудени неща, които запълват времето на типичен октогенарий. Но това, което категорично го отличава от обичайните дейности на възрастните хора, е склонността към купони - което той прави три пъти седмично. В допълнение са и редовните му посещения на фитнеса и театъра.

Ексцентричният и стилен гардероб на пенсионерите включва стеснени панталони, поли, дънки, шапки и ризи. От шапката и очилата, чак до обувките, изглежда, че те винаги се обличат като за фотосесия на модно списание. Те черпят вдъхновение за стила от 20-те, както и от 50-те и 60-те, макар че през годините са усъвършенствали собствения си външен вид. 

И да! Те определено са новите икони на стила в Германия.