Ким Кардашиян е обвинена в „случаен расизъм“, след като публикува промоционални изображения на новите си маски за лице SKIMS.

39-годишната Ким наскоро дебютира линията си за защитни маски за лице, които се предлагат в различни нюанси, подобно на нейните колекции дрехи и бельо.

Но докато маските се разпродадоха само за 30 минути, когато бяха пуснати в продажба през този уикенд, не всички бяха впечатлени от старта: Десетки коментатори се прицелиха към черна маска, рекламирана като „телесна“ опция за тъмнокоса жена. 

Маските бяха пуснати в продажба в пет цвята в събота, като струваха по 8 долара всяка в пакет от четири маски за 25 долара.

В допълнение към продажбата им онлайн, компанията дари и 10 000 на партньори, включително Baby2Baby, фондация Good +, банка за хранителни стоки в LA и Национален съюз за домашни работници.

Цветовете на маските включват слонова кост, бежово, бронзово, кафяво и черно и се моделират от жени с уж подобни тонове на кожата.

Коментаторите бързо отбелязаха, че някои от маските едва ли са „телесни“, ако се предполага, че отговарят на тона на кожата и отбелязаха, че маската за най-тъмната кожа е черна, а не тъмнокафява каквато трябва да бъде.