Изминалата 2021-ва година ни предостави някои наистина запомнящи се модни моменти. Започвайки от лентата за глава Prada на Аманда Горман до ексцентричния костюм Balenciaga на Ким Кардашиян.

Модната библия Vogue обяви кои са жените, които превръщат уж обикновени аутфити в тенденции. Ето и кои са звездите, които украсиха изминалите 365 дни с наистина добра мода.

Лейди Гага

През 2021 Лейди Гага се довери на стила на Стария Холивуд, комбинирайки го с италиански блясък на “House of Gucci”. Като оставим настрана блестящите бални рокли на Valentino, 2021 година беше и годината, в която Гага пя при встъпването в длъжност на президента Байдън в офиса, облечена в бронирана рокля на Schiaparelli с брошка гълъб. Исторически момент.

Кейт Мос

През 2021 видяхме класическа Мос в действие: шикозни slip-on рокли, бохемски кадифени блейзъри, готини кафтани, които никой друг не би могъл да носи по този зашеметяващ начин. Кейт е нашето любимо напомняне, че класиката никога не излиза от мода.

Зендая

Зендая определено се очерта като любимка на червения килим тази годинаи дори грабна статуетка за стилна икона от CFDA. Актрисата от Euphoria беше призната за нейния хамелеонски подход към модата.

Дуа Липа

Звездата си постави за мисия да запали все повече млади хора по естетиката на Y2K, която толкова много обича. Instagram беше нейния подиум, но въпреки това Липа и нейният стилист Лоренцо Посоко са готови на чудеса от храброст, когато се налага.

Риана

Риана също преживя доста силни модни моменти тази година, а верни помощници ѝ бяха винтидж Chanel и рядък Dior от ерата на Джон Галиано. Tя удвои звездната си сила с A$AP Rocky до нея (тук са визирани тоалетите тип юрган на Met Gala)

Джордан Дън

Джордан Дън винаги е била кралица на нахакания, типичен лондонски стил, но тази година тя преживя мини ренесанс, залагайки все по-често на дрехи на млади дизайнери. Например, нито една звезда не носеше тоалет на италианско-шри-ланкийския дизайнер Андреа Брока на модните награди и това говори много за стила на Джордан.

Изабел Юпер

Френската филмова сирена открадна светлината на прожекторите в Кан, обличайки смелата рокля на Balenciaga. Когато дойде Met Gala, Изабел се издокара с бална рокля на марката от мачкано кадифе и домати и позираше със самочувствие, от което можем само да черпим вдъхновение.

Джема Чан

Джема Чан и нейната стилистка Ребека Корбин-Мъри винаги са на мисия да отбележат лични рекорди в модните залози и тази година наистина удариха джакпот! Оставайки верни на мисията на Чан да постави работата на азиатските таланти на световната сцена, двойката се обедини с непалско-американския дизайнер Прабал Гурунг за Met Gala. Роклята на Джема отдаде почит на първата китайско-американска звезда на Холивуд - Анна Мей Уонг.