Кожата на лицето се нуждае от непрестанни грижи, за да изглежда добре, да е здрава, бляскава и най-вече еластична. Натуралните маски за лице, включващи природни съставки, са най-добрият избор за здравето и почистването на кожата, пише Az-jenata.bg. Червеното цвекло е един такъв прекрасен продукт, който дава специални хранителни вещества на кожата. Как да използвате червеното цвекло за здрава и сияйна кожа?

Маска с червено цвекло за грееща кожа

За тази маска са ви необходими прах от цвекло, розова вода, мед от манука и лимонов сок. Смесете всички съставки в купа. Нанесете върху почистено лице с помощта на четка. Изчакайте да изсъхне за около 20 минути и изплакнете с вода.

Избелваща маска

Съставките, необходими за тази маска, са ½ чаша сок от червено цвекло, 2 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица брашно от нахут. Смесете добре съставките до получаване на гладка смес. Нанесете тънък слой от маската върху лицето. Оставете да действа половин час преди да измиете с хладка вода. Тази маска изравнява тена, премахва пигментните петна и избелва лицето.

Маска за чиста кожа

Тази маска също изсветлява кожата, прояснява тена и почиства в дълбочина. Прави кожата по-гладка и мека. Необходими са 1-2 лъжици прах от цвекло, 1 супена лъжица хума и малко вода, колкото да се получи гладка смес при разбъркване. Нанесете върху суха кожа и изчакайте 15 минути преди да измиете с хладка вода.

Маска против пигментни петна

За тази маска са нужни само две съставки – ½ чаша сок от цвекло и 2 супени лъжици заквасена сметана. Разбъркайте ги добре и нанесете върху лицето. Оставете маската да действа 20 минути и след това изплакнете. Тази маска помага за отстраняване на мъртвите клетки и стимулира регенерацията на останалите клетки. Това води до изсветляване на пигментните петна и проясняване на тена.