Разровете шкафовете си и помислете от какво вече е време да се отървете, защото някои неща определено вече нямат място на рафтовете.

Според модни експерти и тенденциите, поставени от модните дизайнери за лято 2020, някои неща вече не са актуални.

Ако следвате модата и искате да бъдете в крак с нея, тогава трябва да знаете какво се носи и какво определено е "аут" този сезон.

Ето 6 артикула, които са били актуални в предишни години, но сега са за "рециклиране".

Облекло с бродирани детайли

През последните години забелязваме детайли от бродерия върху различни дрехи - дънки, тениски, ризи и дори обувки. Бродираните детайли, поне в тази форма, са нещо от миналото. Простата класика, без допълнителни подробности е в тенденция. С други думи - минимализъм.

Тесни дънки по крака

Те са добре познати от дълги години, но вече е време да се отървете от тях. Сега, този тесните и впити по краката дънки се считат за вулгарни, без стил и изглеждащи евтино.Този сезон те ще бъде заменен от класически дънки с дълбока или класическа талия, както и от дънки с плосък разрез, с незавършени краища на крачолите. Такива дънки най-много напомнят на класическия Levis 501, който всички обичахме.

Широк колан - корсет

Украсата на рокли, панталони и туники с колани, които приличат на корсети, излизат от мода. Тенденцията тази година са тънки и дискретни колани, които не привличат окото и не акцентират прекалено, отвличайки вниманието от основния тоалет. 

Широки дънки или модел "boyfriend"

Този модел дънки се появи след дългото правило за тесни модели, както и тези с много ниска талия, които ще се съгласите, че са подходящи само за супермодели. Днес е ред на дънки с разкроени крачоли, стандартна дължина и нормална или дълбока талия. Те са чудесни за повечето жени, удобни са и можете да ги комбинирате с маратонки, сандали и токчета.

Облекло или моден аксесоар с логото на производителя

Тази тенденция винаги е била модерна по някакъв начин. Тя изглежда така, сякаш след като си си купил тениска на Gucci и се разхождаш крещиш „виж скъпата ми тениска“. Модните експерти са съгласни, че логото върху тениска или риза в никакъв случай не е шикозно. Луксозните тоалети с лога на марката изглеждат евтино. Виждали ли сте някога Кейт Мидълтън или Мелания Тръмп да парадират облечение в дрехи с лого.

Дълги туники с везани детайли

Туниките с бродерии, които покриват дупето са модно минало. Те не изглеждат женствени и подчертават лошо женските форми. В момента, туниките са заменени от меките и женствени ризи с дълги или къси ръкави -  бели на цвят или дискретни пастелни флорални шарки, както и модели на точки.