Вероятно все някога сте били разочаровани от продукти за грижа за тялото или косата. Когато това се случи с естествени продукти, на които имате доверие, изпитвате голямо разочарование.

Но колкото и естествено да е, може да донесе лоши резултати, ако не се използва правилно. Затова винаги трябва внимателно да проучвате продукта и инструкциите за употреба. Всяко естествено масло за грижа за косата се използва по различен начин и кокосовото не прави изключение. Ако постоянно попадате на информация, че кокосовото масло прави косата ви по-мека и здрава, но получавате противоположни резултати, вероятно не сте го използвали правилно.

Как да използваме кокосовото масло по правилния начин?

Кокосовото масло, както и всички останали масла, нанесени върху кожата, създават защитен слой, което означава, че поддържа добрите неща вътре, а лошите - навън. Проблемът възниква при използването му върху сух скалп и коса, тъй като маслото не позволява на водата да проникне и може да направи косата много суха и чуплива.

Трябва да използвате кокосово масло върху мокра коса или след нанасяне на спрей или крем на водна основа. Друга причина за суха и чуплива коса, причинена от използването на кокосово масло, може да е резултат от неправилно изплакване. След като нанесете кокосовото масло, трябва да сте сигурни, че сте го изплакнали добре. Нежните и естествени шампоани могат да помогнат за задържането на маслото, така че ако ги използвате, бъдете внимателни при изплакване.