2021 година носи със себе си промяна в начина на живот, но и в начина, по който подхождаме да се грижим за себе си. Здравето на кожата се превърна в приоритет, популярността на чистите продукти за красота се увеличи и решихме да обърнем още повече внимание на храненето. Когато вземем предвид всичко по-горе, получаваме тенденции, за които сме сигурни, че ще продължават да бъдат практикувани.

Създаване на здравословни ежедневни ритуали

Работейки от вкъщи, трябваше да измислим някои нови навици, които да „скъсят“ деня ни. Или може би да започнем деня със здравословна закуска и някое ново смути. Миналата година роди нови ежедневни ритуали за повечето хора, които вероятно ще продължат да се спазват.

Хормонална връзка и менструален цикъл

Частните консултации, както и онлайн конференции, подкасти и лекции за това как да подобрите вашите цикли, плодовитост или просто да решите редица репродуктивни проблеми, ще станат фокус на интереса на всяка жена.

Домашни тренировки

Миналата година със сигурност ни научи, че не ни е нужно много, за да бъдем активни и да се упражняваме. Оборудването за упражнения е може би най-често поръчваният артикул чрез онлайн пазаруване. Връщайки се да тренираме у дома или, например, да бягаме в квартала, ни осъзнаха, че не се нуждаем от скъпи фитнес зали или частни тренировки. Необходима е само добра воля.

Укрепване на имунитета

Избухването на вируса covid-19 постави под въпрос имунния статус на мнозина. Изведнъж разбрахме колко важна е устойчивостта на организма към болести и вируси и как се получава не само с диета, но и с начин на живот, намаляване на стреса, адекватен сън. Укрепването на имунитета със сигурност ще бъде приоритет за мнозина и тази година, така че употребата на лимон, джинджифил или куркума ще продължи да се увеличава.

Холистичен подход към здравето

Холистичният подход към здравето стана много популярен през последните години. Дори някои от най-големите учени са казали, че ако си счупите ръката, отивате в болница, но ако се борите с автоимунно заболяване, трябва да потърсите решение в природата, медитацията, психотерапията и храненето. Все повече хора ще се обръщат към себе си и тези, които могат да им помогнат да намерят личния си път към изцелението.

Психично здраве

Неотдавнашните трагедии и стрес, нанесени не само на засегнатите райони, но и на всички, които са в контакт с последните събития, ни научиха колко е важно първо да се успокоим, за да можем изобщо да помогнем на някой друг. Миналата година определено остави своя отпечатък върху психичното здраве на всички по света, особено на онези, които преминаха през опустошителни земетресения заедно с пандемията. Интернет консултациите и посещенията при психолози, както и участието на медиите в същите проблеми със сигурност ще продължат.