В нощта на 6 май срещу 7 май най-важното събитие в модния свят бе благотворителният бал за Института за костюми Met Gala 2019. Той се проведе в музея на изкуствата Метрополитън, където звездите се конкурираха помежду си, водени от силата на въображението и демонстрирайки най-екстравагантните и красиви тоалети.

Тази година основната тема беше "Камп - бележки за модата". То бе вдъхновено от есето "Бележки за камп" от 1964 г. на Сюзан Зонтаг, в което тя описва стила в модата камп. 

Стилът се отличава с ирония, хумор, пародия, вулгарност и изкуствена театралност. 

Една от първите, които се появиха на червения килим, беше кралицата на кампа - Лейди Гага, която бе най-голямата атракция на бала и обра овациите с няколко впечатляващи визии. 

Гага направи първите стъпки по пътеката, облечена в чудовищно огромна фуксиева рокля на Брандън Максуел, след което свали роклята и отдолу се появи впечатляваща черна рокля на същия дизайнер, държейки чадър.

После тя свали черната рокля и отдолу се показа розова сексапилна рокля с тънки презрамки, а най-накрая тя се отърва от оковите на облеклото и започна да позира по черен сутиен, черни бикини и мрежест чорапогащник, позирайки провокативно на стъпалата пред музея. И разбира се, не забрави за аксесоара под формата на розова количка с шампанско.

Певицата беше и с огромни златно-черни изкуствени мигли и с руса перука каре с бретон с тук-там навързани на панделки кичури. 

Кейти Пери реши да се появи пред фотографите под формата на полилей.

Ким Кардашиян също остави доста малко на въображението ни. Тя се появи с рокля в телесен цвят, покрита с огромни кристали. 

Кайли и Кендъл Дженър също присъстваха, изглеждащи бляскави в пернати творения. Двете наподобяваха феи, излезнали от приказка. 

 

Джаред Лето се появи в червени дрехи на Гучи, без да забрави да допълни образа със собствената си восъчна глава, която носеше в ръката си. 

Зендая се превърна в Пепеляшка с магическа блестяща количка вместо с чанта.

 

Амбър Валета показа безкрайно дълги крака в черен костюм и палто в неоново зелено на Ив Сен Лоран.

Тифани Хадиш показа костюм от пайети в зеброва шарка. Акцент беше кокетна шапка на главата й. 

Езра Милър с помощта на маски и изкусен грим имаше главозамайващи седем очи.

Силно впечатление направиха Серена Уилямс, която се появи с ослепителен жълт тоалет с пришити към него розови цветя и листа и с кецове Найки в жълт цвят. 

Били Портър, който дойде излегнал се на паланкин, носен от шестима съратници, облечен в позлатена премяна с огромни златни крила, наподобяващ на древноегипетска кралица. 

Яра Шахиди беше с черен пернат тоалет.

Ана Уинтур, главен домакин на събитието, която беше с нежно розова рокля на Шанел с блестящи мотиви и с пелерина с розови пера, преливащи накрая в черно.

Джанел Моне балансираше четири шапки на главата си, ефектно допълнение към цикламено-черен тоалет, който в горната си половина се превръщаше в екзотично око, прикриващо едната й гърда. Тя имаше и една от най-запомнящите се прически на нощта, осеяна с детайли от червени устни. Външният вид е създаден от нейния фризьор Ники Нелмс.

Обичаме Кара Делевин в тази красива дъгова екипировка с различни цветове, без съмнение вдъхновена от движението на гордостта. Нейната странна прическа включваше банани, фалшиви зъби и пържени яйца. Любов!

Рита Ора и Кейт Мос се представиха заедно, облечени в рокли с металически отблясъци в златно и сребърно.

Рап изпълнителката Карди Би също събра погледите с визията си. Тя се появи в огромна рокля цвят бордо, почти покриваща стълбите на театъра. 

Селин Дион се появи с провокативна, златиста рокля с ресни, която разкри щедра гледка към тънките й крака.

Супермоделът Емили Райтаковска блясна с визия, вдъхновена от тоалети на Шер. Акцент бяха крила, поставени върху ушите й.

Наоми Кембъл се появи в шармантна рокля в пепеливо розов цвят с пера и дантелен чорапогащник. 

Plus size моделът Ашли Греъм провокира с тоалет на Gucci, който май принципно е от две части, но Ашли избра само сакото, което едва покрива формите й.