Голяма част от известните личности са хората, които диктуват модата, следват последните модни трендове и чрез тях се повлиява начинът на обличане на много хора по света, но в някои случаи нещата не седят точно така. Понякога изборите, които правят, за да привлекат вниманието на публиката, могат да бъдат меко казано скандални.  

Представяме ви класацията за най-зле облечените личности на червения килим, които подбудиха много бурни реакции.

Класацията започва с този прозрачен кошмар, който Майли Сайръс носеше на наградите на MTV през 2015. Този вид не се одобри от публиката и определено предизвика шумни и цветущи коментари от тяхна страна.

В тоалета на Пинк на наградите VMA има толкова много нередности…от косата на иглички, до златното кожено палто, горната част, дебелата верига и платформите. Критиците определиха тоалета като кич, кич и пак кич!

Ума Търман наистина приличаше на перде”, бяха част от преливащите негативни коментари относно визията й на 76-те награди "Оскар" през 2004 г.

През 2010 г. Лейди Гага втрещи с визията си на килима на MTV с рокля от сурово месо. Публиката скандираше, че това е отвратително, а защитниците на животните скочиха срещу нея. Гага беше обявена за най-зле облечената личност на тогавашните награди, което не учуди никой. 

Колкото по-малко, толкова по-добре. Е да, но Ники Минаж определено не е заложила на тази фраза с визията си на наградите VMA 2011. Според публиката, Минаж е приличала на карикатура. 

Тоалетът на Кейти Пери беше определен като един от най-лошите тоалети, с които някой някога е излизал на червения килим.  

„Певицата Кеша, буквално приличаше на папагал”, бяха част от коментарите свързани с външния й вид на наградите на MTV. Определено тази шарена комбинация не се хареса на модните критици и тоалета влезе в класацията за най-зле облечени личности. 

Исландската певица Бьорк се появи с „рокля-лебед” на оскарите през 2001 година.Телевизионният моден критик Стивън Коджокару сподели, че това е едно от най-грозните неща, които е виждал, а Джоан Ривърс каза, че Бьорк трябва да бъде настанена в убежище. Но Бьорк не прие коментарите навътре и каза, че това е просто рокля. 

Джой Вила пък избра рокля с надписи в подкрепа на Тръмп, за появата си на награди Грами 2020. Това беше определено като безумие и предизвика остри реакции в мрежите.

Половинката на Илон Мъск – Граймс, беше наречена „невзрачна”, поради тоалета, който беше избрала за фестивала Мет Гала 2019.