Що се отнася до използването на лосиони за тяло, препоръките на дерматолозите са съвсем прости. Най-добре е да нанесете три до пет минути след душ, за да поддържате кожата хидратирана.

Но въпреки простите насоки и правила, много хора допускат грешки, когато става въпрос за прилагане на лосион за тяло. Дерматолозите изброяват следните три, като най-често допусканите грешки:

Недостатъчно количество

Не бъдете скъперници, когато прилагате лосион за тяло. Това не означава, че трябва да си сложите цялата бутилка в рамките на два дни, но все пак, бъдете щедри към тялото си и го хранете добре.

Пропускане на определени части от тялото

Дерматолозите казват, че жените често забравят за долната част на тялото, като се фокусират върху гърдите и ръцете. Лосионът трябва да се прилага равномерно по цялото тяло, без да оставя суха част.

Използване на грешен лосион

В зависимост от вашия тип кожа и нужди, изберете лосион, богат на хранителни вещества, витамини и съставки, които ще подхранват и хидратират тялото ви. Дерматолозите все по-често препоръчват натурални лосиони с по-малко съставки. Маслото от шеа, студено пресованите масла и мастните киселини, като керамиди, ще предпазват и подхранват кожата на тялото.

Това, което повечето хора забравят, е фактът, че качествените лосиони, като козметичните продукти за лице и шия, предотвратяват стареенето на кожата и бръчките. Не правете грешката, като се фокусирате само върху поддържането на здравето на кожата си, но отделете време в грижа за цялото си тяло.