Всички момичета, включително ниските, трябва да са наясно със своето телосложение и форма на тялото, когато се обличат. Те не трябва да следват сляпо модните тенденции, а да носят това, което подчертава фигурата им. Не всеки може да бъде модел с дълги крака, което не означава, че ниските момичета не могат да бъдат стройни.

С правилния избор на дрехи това е възможно, съветват дизайнерите.

Дълги дънки

Купуването на дънки не е толкова лесно за ниските момичета. Във време, когато преобладават тенденциите на широки и изключително дълги дънки, трябва да знаете как да ги приспособите към себе си. В тези ситуации те трябва да бъдат скъсени до подходяща за вас дължина. Уверете се, че дънките не са твърде широки, това няма да ви донесе нищо добро.

Широки рокли

Избягвайте прекалено широките рокли, в които линията ви ще се загуби и ще изглеждате така, сякаш дрехите са ви „погълнали“. По-добър избор биха били рокли, които следват линията на тялото ви. Цепка на крака визуално ще удължи краката ви.

Чанти

Големите чанти ще ви накарат да изглеждате дори по-ниски, отколкото сте в действителност, по-добър избор би била чанта с по-малки размери, която ще добави доза изтънченост.