24-годишната Велина Пенчева е завършила интериорен дизайн в Нов български университет. Младата дама е част от екипа на агенцията за недвижими имоти  "Трафик Пропъртис" и изработва интериорни проекти за клиентите. В рубриката ни "ДОМЪТ -ВДЪХНОВЕНИЕ"  Велина ще представя нови идеи и разработки. Началото поставяме интериорен проект за семейна вила, който е част от дипломната работа на дизайнера. 

 

 

 

 

 ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ ЗА СЕМЕЙНА ВИЛА

Проектът представлява разработка на интериорното пространство на двуетажна къща. Обектът ще се ползва като семейна вила от 4-членно семейство. Визията на къщата е базирана на съвкупност от няколко модерни и актуални стила. Всяка стая е обзаведена според вкуса и нуждите на обитателя си.

СТИЛ

Във визията на къщата преобладава комбинацията между модерен и минималистичен стил, с нотки на индустриален дизайн. Интериорът на вилата се характеризира със своя луксозен, но свеж и ненатрапчив вид. Основната концепция се фокусира върху простотата, функционалността и изчистените линии, за да създадат минималистични, но привлекателни пространства. Този подход използва само основните елементи: светлина, форма и естествени материали, обикновено в отворен план, за да създаде усещане за свобода и релаксация.

МАТЕРИАЛИ, ЦВЕТОВЕ И ФОРМИ

Дизайнът се характеризира с функционални мебели с проста форма и използването на естествени материали като дърво, кожа, стъкло и камък. Употребата на мрамор придава тежест и луксозна визия, а комбинацията му с естествена дървесина смекчава атмосферата и добавя топлина.

Може да се каже, че цветовата палитра е доста  монохромна, когато става въпрос за стените, тавана и подовете. За да се придаде уют и топлина, в дизайна участват и натурални цветови гами, като : кафяво, бежово, зелено, които са неразделна част от заобикалящата среда на вилата.

Контрастът се получава с помощта на добре подбрани мебели и аксесоари. Формите, използвани в интериора, се състоят главно от квадратни линии и блокове, което допринася за изчистената визия. Това не означава, че кривите и обли форми не присъстват изобщо. Тяхната функция, като акцент или декорация, омекотява пространството, без да го претрупва.

ОТОПЛЕНИЕ

Топлината е един от основните елементи, които превръщат жилището в дом. Камината в хола е като сбъдната романтична мечта. Тя не само е неоспорим източник на топлина, но и служи за декорация и е един от най-емблематичните елементи на вилата.

Камината с водна риза, каквато е монтирана във вилата, е един от най-популярните методи за отопление. Водното подово отопление се използва като основен източник на топлина. Инсталацията му превръща пода на помещенията в огромен, нискотемпературен отоплителен уред, формиран от мащабната отоплителна повърхност. Тъй като отворения план на дневната и кухнята, свързани с коридора, прави помещението доста голямо, под прозорците в хола са разположени и 3 радиатора за допълнителна топлина.

  

ОСВЕТЛЕНИЕ

Разбира се, няма по-добро осветление от естествените слънчеви лъчи. Именно за това вилата е проектирана със множество прозорци, през които обитателите да се наслаждават на живописния, горски пейзаж.

Тъй като минималистичният стил царува във вилата, висящите лампи с геометрични форми се вписват идеално. Осветителните тела с кръгла или обла форма придават страхотен акцент направите геометрични форми в помещенията.

Във всяко едно от помещенията присъстват LED ленти. Те могат да са скрити зад окачен таван като помощно осветление, а на места служат за акцент и са много удобни дори за най-малките кътчета, които се нуждаят от повече светлина. Още едно тяхно предимство е че не отделят никаква топлина, което ги прави лесни за монтиране и употреба почти навсякъде. 

TRAFFIC PROPERTIES е част от водеща корпорация, която включва компании, работещи в сферата на охранителната дейност, комуникациите, транспорт, развлекателен бизнес, медии. Агенцията се занимава с посредничеството и консултирането при покупко-продажби на имоти, отдаване под наем, строителство, консултантски услуги, пазарни анализи и други услуги, свързани с имотния сектор. Наред с това компанията предлага съдействие при отпускане на кредити, като работи с Българо Американска Кредитна банка, Банка Уникредит и Райфайзенбанк. TRAFFIC PROPERTIES предлага актуални оферти и разполага с голяма база данни от имоти и купувачи, както и подробна информация и снимки от всички оферти. Агенцията осигурява и всички услуги, необходими на клиента: проект за интериорни решения, изпълнение на довършителните дейности, домоуправа и менажиране на имота, ако е закупен с инвестиционна цел. Подробна информация и консултации можете да получите на тел. 0876797979.