Днес е последният ден за Мелания Тръмп като първа дама на САЩ. „За мен беше голяма чест да бъда вашата първа дама. Благодаря ви за вашата любов и подкрепа. Ще останете в моите мисли и молитви. Бог да благослови всички вас и вашите семейства и Бог да благослови тази красива нация“, гласи прощалното писмо на Мелания, родом от Словения, която дойде в САЩ да работи като модел и остана с виза като „Емигрант с изключителни способности“.

Тя стана първа дама, когато съпругът й Доналд Тръмп беше избран за 45-и президент на САЩ през 2016 година.

Днес тя се сбогува с Белия дом и си тръгна със стил - облечена в черно от главата до петите. Но в нейната модна селекция нямаше място за нито един американски дизайнер. Напротив, тя остана „вярна“ на своя стил и избра луксозни марки, които „гарантират“, че е „жена със статут“.

Дори по време на мандата на Тръмп Мелания не се интересуваше дали и как ще представлява местни дизайнери, за разлика от предшествениците си, особено Мишел Обама.

За последния ден като първа дама на САЩ Мелания избра късо палто на френската марка Шанел, рокля на италианското дуо Долче и Габана и високи токчета на друго френско модно име - Кристиан Лубутен.

Визията си тя завърши с големи черни слънчеви очила и черна чанта Хермес, изработена от черна крокодилска кожа.