С какво свързвате лятото? Полетата от маргаритки и цъфтящите слънчогледи са една от многото картини, които се появяват в главата. И именно образите на цветя тази година се превръщат в почти основната тенденция при маникюра. Модните блогъри уверено подсилват флоралния принт с шеерични рокли от шифон в същия принт.

Предлагаме ви да вземете под внимание тази тенденция: възможно е след няколко седмици самоизолация вече да сте научили как умело да боравите с четки и лакове, ако пък не - ето ви идея за следващото посещение при маникюриста. 

Съвет: нарисувайте слънчогледи и маргаритки върху прозрачен лак - по този начин ще постигнете обемен ефект. Вдъхновете се от работата на Бетина Голдщайн, моден маникюрист от Лос Анджелис, който си сътрудничи със знаменитости. Бетина поставя цветни шарки върху прозрачен или полупрозрачен лак - използвайки многослойност, тя постига обем и реализъм.

В тенденцията обаче са и инфантилни, умишлено детски и схематични рисунки, които лесно се повтарят дори за новак. Могат да се използват и приложения - специални стикери лесно се нанасят върху всяко покритие, всеки може да го направи! Събрахме най-сладките идеи. Вземете ги за основа, но не се страхувайте да експериментирате: разпръснете маргаритки върху небесносиньо или ментово-зелено покритие, нарисувайте слънчогледи на всички пръсти или само на един, като лек акцент. И приближете лятото с помощта на такъв маникюр.