Никой не иска да изглежда по-възрастен и обикновено всички се опитваме да изглеждаме по-млади. Но процесът на стареене е просто неизбежен. Има редица продукти против стареене, които могат да помогнат за предотвратяване на първите признаци на стареене през 20-те ви години, както и онези „чудотворни“ средства за отстраняване на бръчки. 

За да не се налага да стигате до методите с игли, по-добре още от днес се отървете от лошите навици, които допълнително ускоряват стареенето.

Не използвате слънцезащитен крем

Първото правило за защита на кожата от преждевременно стареене е да използвате слънцезащитен крем редовно, а не само през лятото. UV лъчите проникват дори когато е облачно и намаляват нивото на колаген и еластичност на кожата, което води до бръчки.

Спите твърде малко

Да спиш за красота не е мит и би било наистина желателно освен за младежкия вид, но и за здравето, ако спите поне 6 часа всяка вечер, а в идеалния случай - 8.

Не ядете достатъчно плодове

Малко хора ядат 200 до 300 грама плодове всеки ден, което е едно от основните правила здравето и за добрия външен вид. Плодът е богат на витамини и антиоксиданти, които помагат на кожата да остане млада по-дълго.

Ядете твърде много захар

Дори и да сте се отказали от сладкишите, е възможно да прекалявате с ежедневния прием на захар, скрит в различни неочаквани храни като тестени изделия и кетчуп. Ето защо, винаги четете внимателно етикетите на продуктите, които купувате, ако не искате захарта да има лош ефект върху външния ви вид.

Тютюнопушене

Тютюнопушенето влияе негативно на цялото тяло и не само лицето ви ще претърпи вреди. Но цигарите със сигурност ускоряват появата на бръчки.

Пиете твърде много алкохол

Има причина да изглеждате по-зле от всякога в деня след пиене. Алкохолът понижава нивото на антиоксиданти в кожата и я дехидратира, което води до намаляване на еластичността и ускорява появата на признаците на стареене.

Не пиете достатъчно вода

Овлажняване на кожата отвън е също толкова важно, колкото отвътре. Ето защо, ако искате да изглеждате млади за дълго време, опитайте се да пиете поне 2 литра вода всеки ден и това ще има благоприятен ефект върху цялото тяло.

Подложени сте на голям стрес

Стресът има много негативни последици, но понякога е наистина трудно да се избегне. Единственото нещо, което можем да ви посъветваме, е да се опитате да намерите начин да се справите сами. Някои от популярните методи, които хората използват, за да се освободят от стреса, са медитация, упражнения или всяко хоби, което ви подхожда.