Лятото е време, когато както кожата ви, така и косата, се нуждаят от постоянни грижи, за да изглеждат красиви. Ако не практикувате поне няколко от правилата, описани в долните редове, то е време да започнете веднага.

SPF винаги и навсякъде

Не можем да подчертаем достатъчно важността на използването на защитен фактор. SPF трябва да се използва през цялата година на открити участъци от кожата - и да, това означава дори през зимата и да, това означава абсолютно винаги през лятото, дори и да не сте на морето. Освен че ви предпазва от сериозни кожни заболявания, той предотвратява ускореното стареене на кожата.

Подхранвайте косата

Престоят на слънце и в морето може да има нежелани последици за здравето на косата ви. За да предотвратите по-нататъшното изсушаване, нанасяйте маска поне два пъти седмично. Ако пък прекарвате по цял ден на плажа, предпазвайте косата си от сол, хлор и UV лъчи с балсам, който не се изплаква.

Пийте достатъчно вода

Високите температури насърчават вътрешната дехидратация, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми и определено ще се отрази на кожата ви. Уверете се, че пиете поне 8 чаши вода на ден, което е минимумът, необходим за поддържане на баланса в организма и насърчаване на детоксикацията.