Само седмица остава до Коледа и празничният дух определено обзема всички.

За дамите, почитателки на козметиката и грима това е поредното вдъхновение за визията, с което да засилят усещането за празненства. Всяка година ставаме свидетели на все по-креативни и различни идеи, Коледа е вдъхновение, както за професионалните гримьори, така и за обикновените хора.

Скулптуриращите гримове ще са хитът на 2018 година. Дамите, изкушени от последните тенденции в макиажа ще използват холограмни хайлайтъри за лицето, матов финиш и металически цветове за оформяне на устните. В 2018 ще пристъпим по-сияещи от всякога...

Той е млад, амбициозен и много успешен! Пловдивчанинът Слави Стоянов, който е един от топ гримьорите в България е човек, получил признание не само от клиентите си, но и от колегите. Той нарича работата си удоволствие, а препятствията по пътя си приема като ново стъпало към върха. На него се доверяват много от известните лица от хайлайфа в България.

Професионално се занимава с грим повече от 10 години. Страстта му към грима се появява,  когато е на  4 години, след като баба му, бохем по душа, започва да му разказва за известни жени като Одри Хепбърн, Лайза Минели, Мадона и други кино и модни икони. В момента той е носител на много отличия и награди в света на макиажа и казва, че обича работата и живота си.

Вижте какви са най-актуалните тенденции в грима през новия сезон и какво разказа Слави Стоянов пред TrafficNews.bg :

- Какви са тенденциите в грима за сезон есен-зима 2017?

- Здравейте на всички читатели и на екипа на TrafficNews.bg. Въпроса е абсолютно резонен, тъй като ме заварвате на снимачната площадка, а поводът е новата ми фотосесия „Блясък, светлина и чувства.” Екипът ми в състав: Концептуален фотограф – AJ Petkov, модел – Янислава Илийска, съвместно с Моцарт Дорет  Тончева – ателие, създадохме концепция достъпна и актуална по повод предстоящите празници през месец  Декември. Ако общото мнение е, че красотата е симетрия, то ние с креативния ми тим искаме да пресъздадем идеята, че красотата е в детайла, изчистен, съвършен и неповторим по своята форма и подобие. Тенденцията е изчистени форми, украсени с правилните щрихи. Чисто композиционно, човешкото тяло е като едно дърво, корен, стъбло и лист. Всеки един от трите сегмента съставят едно цяло, тоест, тенденцията произтича от детайла!

- Блясъкът ще бъде ли сред водещите тенденции ?

- Аз съм привърженик на идеята, че блясъка и класата изхождат от класиката, доказана във времето и като допълнение на всичко това се връщам към първия въпрос!

- Би ли споделил някои свои хитрини за перфектен грим ?

- На първо място искам да подчертая няколко много важни неща. Първото от тях е, перфектно почистената кожа. Второто е, правилно съчетание на композиция, тоалет, аксесоари, прическа, грим, тоест, гримът да не надделява над всички останали елементи. Красотата на грима, блясъкът е в усмивката и настроението, което пресъздаваме, а не в тоновете пудра, наслоени по назолабиалните ни гънки и пачи крак (смее се)!

Когато един грим е правен професионално и дойде момент, в който Т-зоната и лицето бъдат омазнени, сухата салфетка е най-добрия приятел, за да изглеждате добре.

- Силно очертани очи или устни наситени с цвят ?

- Препоръчвам, ако акцента е на очите, устните да бъдат в по-слаби пастелни тонове, без много гланц, силикон и брокати. Респективно, ако устните са акцента, очите да бъдат подчертани в меки тонове, като акцент може да бъде твърдия контур на очната линия и сянката на изкуствената мигла в ъгъла, перфектно слята с естествената в ъгъла на клепача.

- Как се постига съвършен вечерен грим ?

- Всички знаем, че вечерния грим е коренно различен от дневния, тук присъстват вариации на опушени очи, контрасти от твърди до меки контури, цветови комбинации от топла и студена гама в комбинации с блясъци, перли, брокати и отново най важното – не забравяйте, че преди да сложите вечерния си грим, трябва да изтриете дневния. (смее се)

- Какъв трябва да бъде ежедневният грим?

- Спирала, руж и гланц са абсолютно достатъчни.

- Една от последните тенденции е контурирането на лицето, как да постигнем добър резултат при тази техника, без да изглежда сякаш имаме маска на лицето и по-важното, как да го фиксираме, за да изглежда естествено?

- Грешна информация! Контурирането не е на мода в последната година, година и половина. В момента са модерни хайлайтърите, акцентирани в слепоочията, до метални отблясъци в комбинация с матирани скули от ружове, пастелни тонове в мат! Контурът,чисто информативно е просто фон дьо тен или коректор, в тъмни нюанси, намиращи се върху равния тон основа, под трансперантната пудра, отдолу. В момента, панда ефекта с белите кръгове около очите и контрастните скули отстрани, са първо демоде, второ е грозно и трето, никак не е женствено. Правилните нюанси и продукти, трябва да са в умерени количества и поставени на правилните места.

- Този сезон се отделя страшно много внимание на плътните, прецизно изрисувани вежди. Как да изберем цвета на молива за вежди, за да не е твърде тъмен или светъл за косата ни?

- Аз винаги съм казвал, че веждата е рамката на грима, а червилото е душата му. За да бъде една вежда красива, моливът не е най доброто решение. Препоръчвам, плоска скосена четка с матирани сухи сенки в тъмно кафяво, с тютюнево сиво-зеленикави оттенъци, за да могат да убиват оранжавеещия и червеникъв ефект и да изглеждат натурални. Така веждата – рамка, рамката на грима, няма да прилича на Мики Маус. (смее се)

- Какъв цвят грим подхожда на блондинките и на брюнетките?

- Блондинка по душа или блондинка по коса ? (смее се)

- Задава се новогодишната нощ, с какъв празничен грим да впечатлим?

- Когато един повод е тържествен, можем да си позволим всякакви комбинации и цветови гами, в съчетание с лъскави ефекти, брокати и дори камъчета. Отново се връщам към облеклото, което трябва да бъде изчистено, за да не изглеждаме претруфени и смешни в новогодишната вечер.

- Какво ще бъде модерно в грима през 2018 година ?

- Следейки тенденциите от тази година, в която актуални бяха матираните червила в бордо, червено, тъмно лилаво и черно, мисля, че търговските брандове ще заложат на брокатени червила в ярки тонове, комбинирани със силно опушени очи и наситени 3D мигли. В крайна сметка, това е просто грим, ако не ни харесва, винаги можем да го изтрием и да започнем от начало.