Кралица Летиция наскоро привлече вниманието на модните медии с комбинация, която включва черен класически панталон и пастелно розов корсет с пера в горната част, зад който се подписва марката „the2ndskinco“.

В ретроспекция винаги е имало силни вдъхновяващи артикули в историята на модата, които са революционизирали външния вид на жената. Несъмнено един от толкова радикалните моменти в модната индустрия са корсетите, които се считаха за неразделна част от външния вид на дамите от висшите социални слоеве през 16 век, а днес в напълно модерен вариант елегантно подчертават силуета на съвременните жени.

Корсетът е претърпял много промени в своето модно развитие. По принцип специфичната му конструкция включва гъвкави материали като вълнен плат или кожа. През 19-ти век стоманената и рибената кост са предпочитани в скелетната структура, а костите от пера от сплескани парчета пера са по-евтина алтернатива на рибената кост, докато днес пластмасата най-често се използва като материал.

В предишни сезони бяха популярни мини версии на корсети, т.е. части, които подчертават само талията. Миналата година плетените варианти на това култово модно парче бяха много разпространени.

Тази година има различни варианти на корсети, които са актуални - от по-твърдите, които стягат целия торс, до къси корсети с подчертани банели. 

Съществуват и така наречените меки варианти на корсети, където кройката е това, което наподобява корсет, но не и цялостната структура.

Има и такива, които не подчертават талията, и частта под гърдите, чиято цел вероятно е да подчертае женствеността и женските извивки възможно най-много.

Ако сте фен на такава естетика, вярваме, че примерите по-долу ще ви вдъхновят и са чудесен индикатор, че това парче, което някога е било част от луксозните творения, сега е намерило своето място в ежедневните комбинации.

Вижте: