Вярваме, че много жени, особено тези след 50-годишна възраст, често се замислят с какъв цвят да освежат цвета на косата си, желаейки да направят промяна, но не и да бъде драстична.

Ако имате такава мисъл, но нямате конкретна идея, този текст може да ви бъде полезен.

Има нюанси на косата, които просто заличават годините, но също и такива, които ги добавят.

И ние ви разкриваме кои са те:

Естествен сив / сив нюанс

Карантината е накарала много жени да видят как биха изглеждали с естествено избелялата си коса. Фризьорите казват, че за повечето от тях естественият нюанс на сивата коса е далеч по-добро решение от някои цветове бои. Жените изглеждат много по-млади с естествен цвят на косата, дори сив, отколкото с неподходящ цвят на косата, който не само прави косата да изглежда повредена, но и подчертава мръсотията.

Кафяв нюанс

Повечето жени в младостта си боядисват косата си в черно или много тъмно кафяво. Но често това е грешен избор, защото може да ви накара да изглеждате по-бледи и по-стари.Ако обаче искате по-тъмен нюанс, нека бъде кафяв, т.е. шоколадовокафяв, но използвайте техниката балеаж, с която ще имате по-светли оттенъци и ще изглежда съвсем различно. 

Руси нюанси

Най-често жените, които са били естествено руси в младостта си, в зрелите си години, естествено сивият нюанс им подхожда напълно. Ако обаче не ви харесва този избор, направете си руси кичури, включително корена. Русите нюанси и "бялата" сива коса са невероятно добра комбинация, която "смъква" годините.

Червени нюанси

С годините червената коса губи жизнеността си. Твърде ярките нюанси на червеното добавят години, така че, за да изглеждате по-млади, не изпадайте в другата крайност, избирайки силни и тъмни нюанси на червеното. Правилният избор ще бъдат така наречените "ягодови" нюанси. Те са нежни, пастелни, не досадни и лесни за поддръжка.

На какво да кажете НЕ

Най-голямата грешка, която можете да направите, е да изберете, който и да е цветен нюанс, който е твърде тъмен. Искате да имате цвета, когато сте били на 20 години? Това не е добра идея. Вие не сте на 20 години и нищо не добавя години така, както тъмният нюанс боя за коса може да направи. Трябва да има хармония между цвета на косата с веждите и миглите. Ето защо, ако не сте сигурни, винаги се консултирайте с професионалист.