Спортните обувки са любими на много хора. Това е с пълно право – те ни дават неустоими характеристики, сред които се нарежда и комфорта. Можем да избираме измежду множество модели, кой от кой по-прекрасни. Кои от тях обаче са модерни през настоящия сезон? Нека разберем.

Кои спортни обувки са модерни през този сезон?

Когато търсите спортни обувки, например тези на Nike, лесно ще разберете една от главните тенденции за този сезон – а именно, обемните бели маратонки. Те се характеризират с по-съвременна визия и обемен вид, който придава повече плътност на тоалета ви. Изглеждат неустоимо спортно и ви предоставят страхотен комфорт. Те са изключително удобни, особено тези, произведени от топ марките, които влагат и специални технологии в обувките, включително стелка от пяна, грайфер против хлъзгане и други. Белият цвят може и да се цапа по-лесно, но пък е подходящ за всякакви други нюанси в облеклото. Освен това е свеж и интересен, за разлика от черното, което е в малко по-елегантния диапазон.

Друга тенденция в настоящия сезон са класическите маратонки. Това е добра новина за всички почитатели на спортните обувки. Можете просто да заложите на класическа маратонка, която ви харесва най-много. Имате възможност да избирате измежду множество стилове, модели и марки, като например La Sportiva. Класическите маратонки ни дават огромното предимство да могат да се ползват и за спорт, и за свободното време. Ако подберете по-прибран вид, то ще можете да ги носите дори в офиса си, в случай, че дрескодът е casual.

Баскетболните маратонки също са на мода. Те са с по-висок език и са по-високи около глезена. Това ви дава повече комфорт при вървене. Освен това са с интересна визия, която може да е в традиционни или в нетрадиционни цветове, така че имате широк избор. Подметката е стабилна и сравнително дебела. Тези обувки обаче се характеризират с лекота, комфорт и мекота. Те са изработени специално за спортуване, но това не означава, че не можете да ги носите и през останалото време.

Тенис маратонките са друга актуална тенденция. Те също са високи маратонки, макар че понякога можете да намерите и по-ниски модели. Характеризират се със сравнително равна подметка. Това обаче не спира някои производители да внесат по-съвременен вид в своите тенис маратонки и да ги изработят с повдигната подметка или такава, която е по-висока в областта на петата. Тези спортни обувки също са неустоимо комфортни, а и повечето от тях са изработени специално за спортуване, което означава, че се характеризират с отлични качества. Неустоимото им удобство се допълва от прекрасния външен вид, който може да подхожда на всякакви спортни дрехи, че и на някои панталони.

Слип он обувките също са на мода. Те са чудесни за всички потребители, на които им е омръзнало да връзват постоянно обувките си. Слип он моделът се характеризира с лесно и комфортно обуване – просто плъзгате крака си в тях и сте готови. Дават ви удобство, стилна визия и прекрасна възможност да ги съчетаете с купища елементи от гардероба си.

Как да намерим точните спортни обувки за себе си?

Когато си търсите спортни обувки, най-доброто решение е да заложите на доверен онлайн магазин, в който се предлагат обувки от различни съвременни и доказали се на пазара марки. Така можете да си осигурите чудесна ширина на избор, заедно с гарантирано най-високо качество. Всичко това означава, че подбраните от вас маратонки ще издържат дълго и ще са удобни.