Несъмнено най-подходящата зимна обувка при мъжете остава ботата. За радост, дизайнерите сезон след сезон създават все по-удобни и практични модели. Предизвикателството идва, когато трябва да изберем онзи чифт, който ни седи най-добре и който бихме могли да съчетаем с възможно най-много в гардероба.

Готвиш ли се за зимата? И за повече комфорт с всяка следваща стъпка? Нуждаеш се от чифт топли зимни обувки, които ще ти го осигурят! Добрата новина е, че има толкова много модели, сред които да избираш!

А за да те отведем до следващия ти любим чифт зимни обувки, ти приготвихме малък гид, с който да улесним  избора ти.

Комфорт

Никой не иска обувки, които му стягат или които са прекалено твърди. Съвременните зимни обувки, както и стандартните модели за ежедневието, притежават специален дизайн, който предпазва крака от наранявания при тичане и дори при по-енергична забързана походка.

Размер

Когато пробваш чифт зимни обувки, обичайно разчиташ на стандартна таблица с размери. Важно е да кажем, че размерът с времето се променя, както и формата и дори дължината на стъпалото, затова е добре винаги да премерим новите си боти преди покупката им. Направи няколко стъпки с тях, за да се увериш, че моделът ти пасва и ти е удобен. И винаги носи чорапи при проба. А ако искаш цялостният ти аутфит да бъде майсторски завършен, не забравяй, че ще имаш нужда от 1-2 аксесоара. За този сезон препоръчваме малка колекция часовници, с които да разнообразяваш визиите си.

Формата на стъпалото ти

Възможно е да носиш същия размер зимни обувки като брат ти например, но формата на стъпалото ти да е съвсем различна. Става дума за ширината на стъпалото, извивката на подметката и много други фактори, които предопределят комфорта и дали обувката би ти паснала.

Подметка

Всеки, който прекарва повече време изправен през деня, или в движение, се нуждае от много удобни подметки. Такива, които не са прекалено твърди и които спомагат на крака свободно да се огъва. На пазара ще отриеш модели с подметка от специална пяна или каучук, които са издръжливи и осигуряват на стъпалото максимален комфорт.

Материали на изработка

Кожените боти гарантират максимално качество. Но трябва да имаш предвид, че има и други материали, които са проветриви, а същевременно предпазват крака сух. Някои спортни модели имат елементи от памучни материали, които са много леки и удобни.

Гъвкавост

Важен критерий, който позволява на подметката да следва естественото движение на крака. Най-удобната обувка е тази, която лесно се огъва.

Дизайнът на зимните боти

Важно е не само колко дълго ще носиш един чифт, а все пак и как изглежда той и дали дизайнът те радва. Най-любимите обувки са онези, към които посягаш без дори да се замислиш след време, а знаеш, че ти предстои дълъг ден. В който няма да се притесняваш за комфорта си.