От Ню Йорк до Париж, облеклата, предложени от дизайнерите, се откроиха със съживен прагматизъм и изящество. Най-добрите дрехи за есента на 2022 г. ще са тези, които отразяват усета, интелекта и красотата на техния собственик. Дизайнерите се разбунтуваха и костюмите се превърнаха в унисекс облекло, носено с големи блейзъри, които видяхме в овърсайз модели при Versace, Prada и Louis Vuitton.

Бельото пък беше украсено с кристали и пайети в колекциите на Bottega Veneta, Miu Miu и Paco Rabanne, а корсетите придобиха защитни функции при визиите на Christian Dior и Balmain. В много отношения модата се върна към основите си – класически костюм, права пола, бели ризи и потници, стилизирани с дънки.

Според Chanel туидът и карето ще са сред основните тенденции тази есен, а разходката по подиума на Valli бе съпроводена от поредица красиви многослойни рокли от тюл, леки и ефирни, в подскачащите си обеми. Пиерпаоло Пичоли пък избра екстремна цветова стратегия за есенното облекло на Valentino - почти всеки тоалет от подиума беше розов.