Съвременната дамска мода е динамична и винаги има с какво да ни изненада. Днес е актуално едно, а утре друго – винаги можете да почерпите вдъхновение и за пореден път да обновите гардероба си, така че да допълните стила си, или тотално да го промените! Няма жена, която да не обича да си купува дрехи, обувки и аксесоари — това за нея е като хоби, от което не може да се откаже, колкото и да иска.

Изборът на панталони е част от цялото това модно приключение, споделят от онлайн магазин Alessa. Носят се всекидневно, като могат да бъдат спортно-елегантни или изцяло официални и подходящи за специални събития.

Защо дамските панталони са толкова предпочитани?

Те са неизменна част от гардероба на всяка жена, защото са удобни, секси и могат да бъдат комбинирани с всякакви други облекла. Носят се целогодишно и са номер едно дреха за ежедневието. Предлагат се в различни дизайни, цветове и качество на изработката — от Alessa съветват да заложите на маркови модели, за да бъде визията ви винаги съвършена, а и за да не се разделяте нито за миг с комфорта, който заслужавате. 

С какво могат да се носят?

Дамските панталони са дрехата, която можете да носите с всякакви други облекла — ризи, тениски, пуловери, туники, потници, маратонки, обувки на ток и др. Стоят еднакво добре с къси якета и дълги палта, стига да се съчетават добре стилово. При комбинирането им с останалите дрехи в гардероба, трябва да вземете под внимание тяхната кройка, нюанс и материи:

  • кожените дамски панталони си подхождат с боти или отворени обувки на висок ток — така ще изглеждате едновременно секси и елегантно. Модата на кожените дрехи никога няма да отмине, така че смело заложете именно на тях;
  • дънковите не поставят никакви ограничения — удачно е да ги комбинирате и с маратонки, и с по-елегантна обувка. Добавете и подходяща чанта, за да бъдат резултатите безупречни; 
  • моделите “тип клин” са чудесно допълнение към туника или дълга риза. Те са удобно решение за ежедневието, като с тях се подчертава и афинитетът към модата; 
  • дамски панталони с висока талия — от известно време насам те са хит на пазара и почти няма жена, която да не притежава поне един чифт от тях в гардероба си. Те подчертават женските извивки, могат да се комбинират с ризи и тениски, елегантни и спортни обувки. Налични са и в доста десени;
  • прави — класически избор, който всяка дама трябва да направи. Може и да нямате няколко рокли в шкафа, но е добре да имате поне два чифта хубави прави модела, на които да заложите на своята специална или street визия. 

От гледна точка на предназначението на дамските панталони, има летни и зимни модели, къси и дълги — цялото това многообразие ще ви даде възможност да не се ограничавате в селекцията и да вземете най-доброто модно решение.

Кои модели ще са най-актуални през 2022-ра?

Който следи модата отблизо, има представа какви ще са актуалните тенденции при дамските панталони за 2022-ра. А именно: 

  • класически модели с права кройка — едва ли някога ще спрат да се носят, защото имат изискан вид и са много удобни; 
  • с широки крачоли — разкрояването започва от най-горната част, като това решение е подходящо за всеки ден, но и за официални поводи. Може да се носи с тесни блузи, които не създават обем в раменете; 
  • с животински принт — още един непреходен тренд, който ще виждаме и през 2022-ра. За тях може да се каже, че са едновременно дръзки и шикозни. 

Моделите от кожа отново ще завладеят модните подиуми, както и тези с асиметрична кройка. Дамските панталони с ефектен принт също са много популярни и ще продължават да бъдат и през следващата година.

Как да изберете?

Тъй като дамският панталон е много важен елемент от съдържанието в гардероба, е небходимо и да го изберете правилно. А това означава да обърнете внимание на детайли като размер, кройка, цвят, качество на материите и цена. Избраният модел трябва да отговаря на фигурата и да подчертава нейните предимства — така ще ангажирате вниманието на околните не само с красивия си аутфит, но и с чар, осанка и сексапил.