Серумите са най-ефективните препарати в борбата с бръчките, но в същото време са много скъпи. Научете как сами да си направите серум против стареене, който ще бъде еднакво ефективен и ще ви спести много пари!

"Anti-age" серумите са ефективни, тъй като съдържат предимно концентрати от вещества, които се борят с бръчките, но ефективността им е надмината от растителните масла, които се оказаха невероятно ефективни при хидратиране на кожата, изглаждане на тена и успокояване на съществуващите и предотвратяване на образуването на нови бръчки в областта на лицето и шията.

Естественото розово масло и бадемовото масло действат като средство за „премахване на бръчки“ и подмладяват кожата, възвръщайки нейната еластичност и жизненост, като придават на лицето свеж вид.

Натуралните масла не съдържат химически добавки, като парабени, а по напълно естествен начин, без никакви противопоказания повлияват благоприятно на кожата.

Също така, маслата са много по-ефективни, защото, за разлика от кремовете, те проникват в по-дълбоките слоеве на епитела и по този начин правят кожата дълбоко подхранена, а ефектът им е по-силен и дълготраен.

Бадемовото масло е богато на витамин Е, известен още като витамин на младостта, както и омега киселини, които дълбоко хидратират кожата. Това масло е основна съставка в много продукти за грижа за кожата на бебето. Бадемовото масло подобрява тена, възстановява естествения блясък на кожата, дълбоко хидратира, омекотява възпалителните зони на кожата, намалява тъмните кръгове, успокоява дълбоките и повърхностни бръчки и възстановява мекотата и гладкостта на кожата.

Ето и рецептата за серум против стареене от бадемово масло и розово масло, който лесно можете да си направите у дома:

Съставки:

10 капки студено пресовано масло от дива роза
50 мл студено пресовано бадемово масло

Инструкции за подготовка и употреба на серума:

Изсипете маслото от дива роза и бадемовото масло в стъклена бутилка (или буркан), затворете бутилката и разклатете добре. Оставете сместа на хладно място за няколко часа, преди да я нанесете върху лицето за първи път. Нанесете сместа с леки кръгови движения върху лицето, шията и деколтето, втривайки в кожата. Можете да използвате серума всеки ден, важно е само да го прилагате върху предварително почистена кожа.