Несъмнено коланите са едни от най-предпочитаните аксесоари, особено от мъжете. За съжаление, все повече производители имат собствени стандарти за размерите и дължината им. Така, изборът на кожен колан в правилния размер и форма може да се окаже трудна задача. Особено за потребителите, които предпочитат да пазаруват онлайн, за да спестят време.

Не забравяйте обаче, че че най-важното на един колан е неговото удобство. Той трябва да Ви дава свобода на движенията, да не стяга на талията Ви и да не  Ви пречи да си поемете въздух. Затова в тази статия ще Ви споделим как правилно да определите дължината на Вашия колан.

Малко потребители са обръщали внимание какво пише от задната страна на колана. Но в повечето европейски страни като Германия, Франция и Италия в задната му част е надписан размерът. Той е посочен в цифри и може да бъде – 85, 105 или 120. Те отговарят на талията на притежателя му.

Затова, ако ще закупувате кожен колан от чуждестранен сайт е добре преди това да измерите своята талия. По този начин ще можете да се насочите към моделите, който се предлагат във Вашия размер.

В България производителите на качествени кожени колани поставят серийния номер на колана и неговата дължина в цифри. Обърнете внимание, че това е дължината на колана с токата. Тук отново трябва да знаете размера на талията си. Измерете талията си и добавете към нея 20 сантиметра. Ако желаете да имате по-голяма свобода за поставяне на допълнителни дупки може да добавите още няколко сантиметра.