Горещият душ през зимата изглежда като кратко бягство в рая, но освен приятен, той не носи никаква друга полза.
Американски дерматолози казват, че това всъщност е едно от най-лошите неща, които можете да направите на кожата си, тъй като тя се бори със зимните температури.

Те ви съветват да направите тези няколко неща, за да се предпазите по-добре.

Намалете температурата на водата

Ако водата причинява зачервяване на кожата поради висока температура, това е знак, че трябва да я намалите. Кожата се дехидратира поради дългия престой в затворени и отопляеми помещения, така че горещият душ не е от най-приятните.

Ограничете времето за душ

Дерматолозите казват, че душът през зимата не трябва да трае повече от пет минути.

Използвайте душ гел

Не забравяйте да изберете душ гел, който е pH неутрален, богат на хидратиращи масла и предназначен за чувствителна кожа. Други могат да допринесат за по-нататъшно изсушаване на кожата.

Използвайте мляко за тяло

Нанесете лосион за тяло не повече от три минути след излизане от душа. Тогава порите са отворени и млякото ще предотврати изпаряването на водата от кожата.

Вземете топла вана

Заменете душа поне веднъж седмично с топла вана за регенерация на кожата. Добавете лайка и розмарин за по-красива кожа. Техните масла ще възстановят естествения и рН баланс и ще я направят по-мека.

Сложете маска за тяло

Ако ситуацията стане по-критична, сложете маска на тялото. Смесете една чаена лъжичка кисело мляко с една чаена лъжичка пюре от авокадо и две супени лъжици мед и оставете да престои 20 минути, след което се изплакнете с хладка вода. Това ще намали зачервяването, причинено от студа.