Гримът е основна част от визията на много жени. Той обаче би могъл да се повреди и да не издържи през целия ден, ако носите предпазна маска на лицето си. В такъв случай трябва да промените някои от елементите в рутината си в грижата за кожата и поставянето на грим.

Започнете с дълбоко хидратиращ крем

Носенето на предпазна маска предполага задържане на влага от дъха ви, както и поява на кожни раздразнения, дори акне в областта на брадичката, бузите и около устните. Ако се налага да носите предпазна маска за по-дълъг период през деня, но и сваляте маската в определени моменти, под нея вероятно искате гримът ви да устои на напрежението цял ден. Затова започнете с добра основа. Хидратираната кожа е най-добрата основа, върху която да поставите грима си. Така ще я предпазите от вредното влияние на влагата и издишания въглероден диоксид под маската. Добрата дълбока хидратация предпазва и от раздразнения.

Не забравяйте добрата основа за грим

Добрата основа за грим преди да нанесете фон дьо тена е от съществено значение. Тя трябва да успее да задържи грима през целия ден, което е трудна задача предвид носенето на маска. Използвайте матираща основа за грим. Тя ще се справи с повишената влажност при носенето на предпазна маска.

Използвайте лек, некомедогенен фон дьо тен

Колкото по-леки формули използвате за вашия грим при носене на маска, толкова по-добре за кожата. Така ще ѝ помогнете да диша по-лесно и да остане жизнена и неувредена. Ако носите маска през по-голямата част от деня или сте на открито, не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем в областта над маската, около клепачите и челото. Върху него нанесете фон дьо тена с лека и дишаща формула.

Ако досега сте предпочитали да подчертавате устните си със забележителни цветове червило, сега ще се наложи да изместите акцента върху очите си. При носене на предпазна маска те остават най-видимата част от вашето лице. Използвайте плътна спирала, придаваща обем на миглите. Нанасяйте сенки или молив за очи, с които да подчертаете остротата на погледа. За да подчертаете още повече забележителността на очите си, можете да използвате и хайлайтър в подходящ за вашата кожа нюанс. Хайлайтърът ще ви помогне да прикриете пигментни петна, тъмни кръгове, бръчки около клепачите, както и ще хидратира допълнително кожата в тази област.

Обърнете внимание на веждите

Веждите също участват активно в изразителността на лицето ви под маската. Погрижете се за тяхната красота и оформеност. Можете да добавите молив за вежди, с който да подчертаете извивките им и остротата на погледа.

az-jenata.bg