Контуриране, подчертаване на скулите, хайлайтване на определени зони на лицето – тенденциите за разкрасяване и придаване на по-млад и сияен вид на кожата не спират. И ако отворите Instagram, ще попаднете на всякакви нови техники и продукти. Сега ще ви запознаем с още една мода която наскоро полази мрежите. Става въпрос за постигането на „йога кожа“.

Какво е това?

Авторката на тази техника, гримьорката Сара Хил, твърди, че в домашни условия може да си създадете смес, която да накара лицето ви да засияе по максимално естествен начин, както след йога например. Дамата пусна в профила си видео, в което нагледно показва резултата и предизвика истински фурор. „Йога кожата е вид на кожата, който изглежда много естествено, а не като стъклената кожа. Тя има едно сияние, което се получава, когато човек „грее“ отвътре. Видът е на здрава, светеща кожа, както след излизане от йога студио“, сподели пред сп. „Glamour“ Хил, цитирана от Tialoto.bg.

Как да си направите бюти смес за „йога кожа“?

Първо сложете хидратиращ крем на лицето си и оставете да попие. След това поставете праймър, за да изглади кожата. Идва ред на приготвянето на сместа: 60-70 % фон дьо тен, 15 % олио за лице, 10 % течен илюминатор, 5 % озаряващи капки. Тези от вас с по-суха кожа, може да сложат малко повече олио за хидратация, а тези с по-мазна – по-голям % фон дьо тен. Нанесете с потупване сместа върху лицето и оставете хубаво да попие. После може да доизчистите несъвършенствата с коректор или да добавите малко руж/хайлайтър за още блясък.