Манията по добре познатия ни блясък отново се завърна в тенденциите сред грима. Гримьорът Ан Софи Коста, чийто профил в Instagram изобилстват от грим визии, издържани в хитовата тенденция, дава няколко ценни съвети за това как да постигнем същия ефект у дома.

Тъй като блестящите сенки и брокатът често се събират в сгъвката на клепача, особено ако става дума и за мокър ефект, тя споделя как да подготвим кожата си за този макиаж.

“Най-добрият начин да се уверите, че гримът ще се задържи, е да нанесете много богат овлажняващ крем преди това. По този начин кожата няма да загуби своя блясък, но ако не желаете такъв в Т-зоната, използвайте кърпичка, с която леко да попиете излишното. Изберете фон дьо тен, който е на базата на масла,” съветва гримьорката. 

Коста нанася хайлайтър върху скулите и малко крем върху клепачите. По този начин блестящите сенки се задържат по-добре. За да постигне изкушаващия, преливащ ефект, тя нанася любимите си цветове с фини брокатени частици, блендира ги добре и ако прецени, накрая нанася малко глос, за да се сдобие с мокрия финиш. 

Не забравяйте да нанесете безцветен глос или червило с лак ефект върху устните. Когато избирате такъв грим, залагате изцяло на блясъка и матовите формули нямат място в него.