Носталгията по модните артикули от 90-те и 2000-те години продължава и сякаш достигна своя връх. Това лято бандана се завръща на модния Олимп, точно както от плакатите с Кристина Агилера, Бритни Спиърс или сестри Олсън от архивни списания за звездите.

Триумфалното завръщане на банданите се случи след показването на есенно-зимната колекция на Dior, когато Мария Грация Кюри представи повече от дузина снимки с тази шапка на модния подиум. Разбира се, любителките на модата и стилистите не дочакаха новия сезон и веднага вдигнаха тенденцията на пиедестал. 

С какво да носите бандана?

Модните блогъри и дизайнери са сигурни: през лятото на 2020 г. на бандана е възложена ролята на основния аксесоар на сезона. Той е идеален за допълване както на спортно-шик външния вид, така и на женствените тоалети. Всичко зависи от стила, който сте избрали.

Класическият бандан е перфектна за съчетание с дънки и обикновена тениска или топ. По желание тоалетът може да бъде допълнен с други атрибути от 90-те - например масивна верижка за колие и маратонки от плат. За да направите погледа спокоен, оставете косата под бандана разхлабена и пуснете няколко кичура близо до лицето.

Както казахме, бандана може перфектно да се впише перфектно, ако сте избрали и по-романтичен тоалет. За целта го съчетайте  с риза, сако или светло сако в пастелни нюанси. Нежността ще бъде подкрепена от принта на бандана - деликатен флорален принт, акварелни петна или тропически листа. 

Бандана изглежда не по-малко елегантен в комбинация с ретро очила тип котешко око. Чувствайте се като филмова героиня, дори ако маршрутът ви е само от дома до най-близкия супермаркет.

Плътно завързаният бандан ще привлече вниманието към линията на брадичката и скулите. Ако искате да подчертаете формата на лицето, дръпнете косата назад и завържете шалчето над ушите.

Превод: Trafficnews.bg