Лош ден за косата ви? Не се притеснявайте, защото може изобщо да не ви се наложи да покажете косата си отново, благодарение на тези тенденции при шапките. Честно казано, има доста трендове, които трябва да се изпробват през тази година, но днес решихме да наблегнем само на някои от най-приложимите в ежедневието модели.

1. Барети

Обичаме духа на стар Париж! Модните гиганти Libertine, Marc Jacobs, Zimmerman и Christian Cowan показват всички възможни видове барети - от меки, през структурирани, та чак до кожени или с перли. Не е нужно да планирате пътуване до Франция, за да копирате този вид още тази пролет!

2. Каубойски шапки

Когато видяхме тези каубойски шапки да „крадат“ шоута на подиума на Chiara Boni, бяхме сигурни, че те ще завладеят всички витрини и... блогърки, разбира се, пише Iwoman.bg.

3. Шапки тип "кофа"

Т.нар. „bucket” шапки или както са известни по нашите ширини - „шапки идиотки“ започнаха да набират популярност още през есента и зимата на 2019 година, но потенциалът им ще се разгърне с пълна сила през идните месеци. Най-големият им позитив е, че са лесни за съчетаване.

4. Широки периферии

Не бъркайте шапките с широка периферия с тези за слънце. Никога не бихме помислили, че нещо толкова драматично може да бъде и адски стилно. Факт, че ревюто на Christian Siriano за есен/зима 2020 промени мнението ни.

5. Тюрбани

Последната тенденция при шапките на модните гурута е тюрбанът, който беше забелязан на ревютата на L’Agence и на Libertine за есен/зима 2020.