Отдавна планирате да въведете определени иновации в грижата за кожата си, за да осигурите по-млад, по-ярък и свеж вид на кожата си, но никога не прилагайте този план, защото не сте сигурни откъде да започнете?

Този план ще ви предостави необходимите насоки за това как да направите кожата си да изглежда по-млада и ще ви помогне да постигнете целта си. Но е важно да бъдете последователни.

ПЪРВА СЕДМИЦА

Не излизайте от дома незащитени

Без съмнение ежедневното прилагане на слънцезащитни продукти е най-важното нещо, което можете да направите, за да предпазите кожата си от (преждевременно) стареене. Нанасяйте слънцезащитен крем върху кожата си всяка сутрин.

Увеличете дозата на антиоксидантите

Може да звучи много, но експертите все пак препоръчват пет порции плодове и зеленчуци на ден. Някои от тези храни ефективно забавят процеса на стареене. Дерматолозите също вярват, че антиоксидантите, които консумирате, са също толкова ефективни, колкото тези от козметиката.

Осигурете повече (качествен) сън

Липсата на сън се проявява с очевидни признаци на стареене (тъмни кръгове, загуба на блясък на кожата и т.н.), както и с по-малко очевидни (наддаване на тегло, намален имунитет и др.). Затова се опитайте да получите седем до девет часа качествен сън на нощ. Опитайте се да си легнете и да станете по едно и също време, защото тялото ви иска рутина.

ВТОРА СЕДМИЦА

Освежете кожата

Най-ефективният начин да направите това е пилингът. Ексфолирайте два пъти седмично.

Променете рутината на грима си

Ако сте над 34 години, опитайте следните методи:

Навийте миглите. С течение на годините миглите изтъняват, така че трябва да ги навивате всеки ден.
Изчервяване. Вероятно не е нужно да се смеете, докато нанасяте руж, тъй като мастната тъкан на лицето намалява с годините. Гримьорите съветват да нанесете руж върху ябълковите кости в нормално положение.
Начертайте очите. Начертайте тънка линия с тъмен молив по ръба на горните мигли. Външният край трябва да е малко по-дебел и издърпан нагоре.

ТРЕТА СЕДМИЦА

Пийте много течности

Пиенето на достатъчно вода през деня е абсолютно най-добрият начин за правилна хидратация на кожата и тялото.

Хидратирайте кожата си като професионалист

Ограничете използването на сапун. Някои експерти съветват, че сутрин е достатъчно да се миете само с топла вода.
Осигурете необходимите съставки. Глицеринът, хиалуроновата киселина и керамидите са трите вещества, които осигуряват правилна хидратация.

Нанесете продукта върху влажна кожа. След като внимателно попиете водата от лицето с кърпа, веднага нанесете овлажняващ крем. По този начин ще поддържате кожата овлажнена за дълго време.

ЧЕТВЪРТА СЕДМИЦА

Защитете кожата си

Точно като кожата на лицето, вие трябва да защитите ръцете и шията си със слънцезащитен крем.

Включете мазнини във вашата диета

Разбира се, имаме предвид здравословните мазнини - тези, които са еднакво полезни за здравето и външния вид на кожата. Ненаситените мазнини се съдържат в зехтина, авокадото и лененото семе. Също така, яжте 30 грама ядки през повечето дни от седмицата и мазна риба три пъти седмично.

Ускорете блясъка на кожата

Купете масло от шафраново семе. Тази храна е богата на линолова киселина, която тялото използва за синтезиране на керамиди, които са ключова част от защитната бариера на кожата. Нанесете това масло върху кожата на тялото, докато е още мокра (след душ).